Президентът на Барселона Жоан Лапорта заяви, че вярва, че европейската

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта заяви, че вярва, че европейската
Коментари Харесай

Лапорта: Суперлигата може да стартира през 2025

Президентът на Барселона Жоан Лапорта съобщи, че има вяра, че европейската Суперлига може да стартира през 2025 година, в случай че основно решение на съда отиде в интерес на плана. Дело, в което се твърди, че ръководещите футболни звена УЕФА и ФИФА са злоупотребили с властта си, когато заплашили с изключване клубове или играчи, включили се към препоръчаната Суперлига, чака решение от Съда на Европейския съюз .
Флорентино Перес (л) и Жоан Лапорта (д).
Европейският футбол бе разтресен през 2021 година от опит на 12 клуба да основат Суперлига, само че след серия от митинги на почитатели и възражения от държавни управления, множеството от тимовете се отдръпнаха от концепцията. Единствено Барселона, Реал Мадрид и Ювентус не престават да упорстват за реализиране на плана, без значение от неодобрението на разнообразни страни.

„ През март или април ще разберем присъдата на Съда на Европейския съюз. Суперлигата ще бъде отворен шампионат. Нямаше да вляза в този план, в случай че шампионатът не бе отворен “, сподели президентът на Барса за радиостанция Cadena SER, добавяйки следното: „ Ако решението е в наша изгода, мисля, че Суперлигата може да започва през 2025 “.

„ Голямата шестица “ в британската Висша лига – Арсенал, Челси, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм, бяха част от 12-те клуба, които предложиха плана. Въпреки това, те се отхвърлиха от концепцията, като дадоха обещание да не се причисляват още веднъж. Лапорта загатна, че Суперлигата може да действа като съперник на Премиършип . „ Мисля, че първоначално ще създадем европейски шампионат, който да се конкурира с Висшата лига. Не мисля, че британските клубове ще влязат първоначално, това е персоналното ми мнение “, продължи Лапорта, като предвижда, че нещата ще „ приключат с композиция “ сред евентуалната европейска Суперлига и Висшата лига. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР