Президентът на Барселона Жоан Лапорта засипа с похвали Адама Траоре,

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта засипа с похвали Адама Траоре,
Коментари Харесай

Лапорта засипа Траоре с похвали и пак погна Дембеле

Президентът на Барселона Жоан Лапорта засипа с похвали Адама Траоре, който през днешния ден бе показан публично като състезател на каталунците. Според шефа на „ блаугранас “ това е доста трогателен ден, защото футболист от Ла Мисия се завръща в миг, в който клубът се реконструира, с цел да се върне още веднъж на върха.

Лапорта разкри, че счита да употребява опцията за закупуване на правата на Траоре от Уулвърхамптън, след което се наложи още веднъж да приказва за Усман Дембели и за това дали има късмет французинът да играе за Барселона до края на сезона.

„ Това е доста специфичен ден. Добре пристигнал, Адама! Тук си упражнявал, тук си роден. Барса те образува, по-късно направи кариера в чужбина и в този момент се връщаш, с цел да може Барса да се любува на гения ти. Вълнуващо е, тъй като състезател на Ла Масия се завръща в миг, в който реконструираме клуба. Искам да ти благодаря за това, че взе поради обстановката в клуба и направи отстъпки, които се правят оценка. Когато можем, ще го вземем под внимание. Искам да подчертая, че през днешния ден продължава една красива история – тази на Адама с Барселона. Надявам се да вкараш доста голове за нас ", стартира Лапорта.

"Дали Дембеле ще се завърне в тима? Това взема решение треньорът, несъмнено. Уточнявам, че имаме алтернатива за закупуването на Адама и считаме да се възползваме от нея. Мисля, че треньорът работи както за този сезон, по този начин и за идващия. Затова е по-трудно състезател, който сигурно няма да бъде тук през идната година, да играе, защото ние построяваме тим. Той не пожела да преподпише с Барса... Сам си знае за какво, само че това има своите последици. Искаме играчи, които са отдадени на тима. Такива като Адама ".

"Той към момента има контракт и в случай че може да играе, треньорът ще вземе решение дали да го употребява. Шави обаче знае какви са събитията и той също бе толкоз сюрпризиран, колкото нас, когато играчът не одобри да подпише приложения му контракт. Не разбираме позицията на футболиста. Уважаваме я, само че не я одобряваме и не я разбираме ".

"След 20 декември не е имало друго предложение от наша страна. Можехме да седнем още веднъж да преговаряме, в случай че те желаеха, само че не изглеждаше по този начин. Офертата бе доста добра. Това сподели и самият състезател първоначално. След това желаеха да договорят нови условия, само че условията им бяха непостижими. Опитахме се да намерим решение и за тези шест месеца, в които да играе за различен клуб, само че той не пожела и това. А имаше положителни и забавни за клуба оферта ".

"Дембеле е един от най-хубавите в света във връзка с гения си. Според мен е по-добър от Мбапе. Не скърбя обаче за нищо, не преставам да мисля, че му направихме доста добра оферта ".

"Опцията за закупуване на Адама не е наложителна за нито една от страните. Има закрепена сума. В края на сезона ще седнем с Адама и неговите представители и ще обсъдим всичко. Аз желая тази уговорка да бъде употребена ", съобщи Лапорта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР