Президентът на Барселона Жоан Лапорта вярва, че обновената версия на

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта вярва, че обновената версия на
Коментари Харесай

Лапорта: Обновеният проект за Суперлигата може да стартира през 2025 г. без английските клубове

Президентът на Барселона Жоан Лапорта има вяра, че обновената версия на плана за Европейската Суперлига може да започва през 2025 година, без да вземат участие клубове от британската Висшата лига.

Барса, дружно с Реал Мадрид и Ювентус, останаха ангажирани с плана за Суперлигата след несполучливото пускане през април 2021 година, макар че останалите девет клуба създатели бързо отдръпнаха поддръжката си.

През октомври стана ясно, че има проекти за топене на концепцията, а УЕФА жигосах основателите на Суперлигата като ги назова " алчни ".

Въпреки това Лапорта остава оптимист във връзка с плана за Суперлигата, като останалите клубове се надяват, че Европейският съд ще реши, че глобите на УЕФА са несъвместими със законодателството на Европейски Съюз за конкуренцията.

„ През март или април ще имаме решение на Европейския съд. Това ще бъде доста значима присъда и мисля, че ще бъде от изгода за клубовете ", сподели Лапорта пред Кадена СЕР.

" Суперлигата ще бъде отворено съревнование. Нямаше да вземам участие в този план, в случай че шампионатът не е отворен за всички клубове. Искаме ръководството да принадлежи на клубовете. Надявам се, че УЕФА също ще взе участие в ръководството. Ако решението е позитивно, мисля, че Суперлигата ще бъде действителност през 2025 година ", сподели Лапорта.

И шестте клуба от Висшата лига, които в началото участваха в Суперлигата - Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Тотнъм, Челси и Ливърпул - отдръпнаха поддръжката си след яростна социална и медийна реакция против проектите през 2021 година

Лапорта не чака никакви британски тимове да вземат участие в първото издание на бъдещата Суперлига, макар че има вяра, че те в последна сметка ще се причислят към надпреварата, в случай че то е сполучливо.

" Ще имаме европейски шампионат, който ще се конкурира с Висшата лига. Очаквам, че британските тимове няма да влязат първоначално. Бихме се радвали да влязат, само че моето мнение е, че в началото няма да го създадат. Вярвам, че по-късно всичко ще приключи със обединение ", предвижда Лапорта.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР