Президентът на Барселона - Жоан Лапорта сподели, че иска стадион

...
Президентът на Барселона - Жоан Лапорта сподели, че иска стадион
Коментари Харесай

Лапорта си постави амбициозна цел

Президентът на Барселона - Жоан Лапорта показа, че желае стадион " Камп Ноу " да одобри финала на Мондиал 2030. Както е известно, неотдавна бе оповестено, че Световното състезание след седем години ще се организира на 3 континента и в 6 страни - Парагвай, Уругвай, Аржентина, Испания, Португалия и Мароко.

От друга страна, сега на именития стадион на каталунците текат дейни ремонтни действия, като се допуска, че той ще бъде изцяло реновиран до 2026 година. Президентът на Барса даде да се разбере, че има цялостното предпочитание точно домът на " блаугранас " да одобри финалния дуел на Мондиала.

Той застана пред микрофоните на " El Matí de Catalunya Ràdio ", само че загатна, че макар по-големия си потенциал с цели 25 000 места в съпоставяне със " Сантиаго Бернабеу " (105 000 против 80 000), финалът ще бъде извършен на стадиона на Реал Мадрид.

" Бих желал да бъдем хазаин на финала на Световното състезание през 2030 година Вече поискахме това. И мисля, че сигурно ще бъдем домакини на един от полуфиналите. Нашият стадион ще бъде този с максимален потенциал, само че се връщаме към това, което казахме за социологическия мадридизъм и центровете на властта в столицата, които са доста в полза на Реал Мадрид. Ще желаяме край, тъй като стадионът и събитието го заслужават, само че не знам дали ще ни го присъдят. Предполагам, че центровете на властта ще желаят финалът да бъде на " Бернабеу ". Със сигурност обаче ще вземем единия полуфинал ".
 Лапорта: Не могат да потвърдят нищо, не съм плащал на футболни съдии
Лапорта: Не могат да потвърдят нищо, не съм плащал на футболни съдии

" Ще забележим дали това изобщо ще влезе в съда, тъй като съм правист и считам, че няма причини ", добави Лапорта
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР