Президентът на Барселона - Жоан Лапорта, коментира победата на триумфа

...
Президентът на Барселона - Жоан Лапорта, коментира победата на триумфа
Коментари Харесай

Лапорта празнува с футболистите и обяви: Ще върнем Меси!

Президентът на Барселона - Жоан Лапорта, разяснява успеха на триумфа на “блаугранас ” в Ла Лига след триумфа над Еспаньол в 34-ия кръг от шампионата и формалното подсигуряване на купата.

„ Заслужихме тази купа. Спасихме клуба стопански и върнахме насладата на почитателите на Барселона, като спечелихме значими трофеи. Серхио Бускетс се пенсионира като първенец на Ла Лига. Той постоянно ще бъде в сърцата ни, той е значима част от историята на Барса. Но животът продължава и би трябвало да поздравим всички. Не е елементарно да спечелиш Ла Лига, шампионатът се печели от най-хубавия тим. Поздравявам всички: играчите, треньорския щаб и почитателите. Чави изигра основна роля, имаме страховит треньор “, сподели Лапорта, представен от испанския вестник " Марка ".

Лапорта направи и едно забавно признание за задачите на клуба през идващия сезон, което несъмнено се крие в очакванията на всички почитатели на Барселона.

„ Ще създадем всичко по силите си, с цел да върнем Лео Меси назад в Барселона “, ръководителят на клуба в профилите си в обществените мрежи.

Накрая Лапорта влезе в съблекалнята и се включи в бурните занимания на футболистите.

Старши треньорът на Барселона - Чави Ернандес, разяснява успеха на неговия тим с 4:2 против Еспаньол.

“Чувствам се ужасно. Добре свършена работа. Всичко стартира през предишния юли и 10 месеца работихме, дадохме жертви. Феновете и клубът заслужават тази купа. Спечелихме шампионата във приказен мач. Бяхме страхотни. Работата, която свършихме, не се прави оценка задоволително, само че това е Барса, знам по какъв начин работи всичко тук. Минах през това, когато бях състезател.

Спечелването на Ла Лига ни дава увереността, че нашият план се развива вярно. Имаме още доста работа за извършване. В някои мачове бяхме страхотни, мисля, че показахме, че сме обединен тим. Искаме да спечелим последните четири мача от сезона. Целта е реализирана и това е ужасно. Определено ще отпразнуваме това първо с играчите, а по-късно и със фамилиите си “, сподели Чави, представен от испанския вестник “Марка ”.



Треньорът на каталунците разяснява и реакцията на почитателите на Еспаньол, които нахлуха на терена след последния съдийски сигнал и пробваха да се саморазправят с играчите на първенците.

“Да честваме победа е хубаво, само че разбирам, че не сме вкъщи и не би трябвало да бъдем неуважителни. Знам, че е доста мъчно да се сдържаш, само че споделих на играчите, че най-хубавото, което могат да създадат, е да изоставен терена допустимо най-бързо ”, сподели още Чави.

Спечеленото отличие бе първо за Чави като треньор на тима и се трансформира в номер 99 във витрината на славната история на каталунския клуб. В своята история “блаугранас ” са триумфирали към този момент 27 пъти като първенец на Испания, 31 пъти са вдигали Купата на Краля, 2 пъти са ставали носители на Купата на лигата, 14 пъти са печелили Суперкупата на Испания и още 3 пъти са взимали Купата Ева Дуарте.

Каталунците имат и още 22 оценки на интернационалната сцена. От тях 5 са трофеи на Европа - 1 път в епохата на КЕШ и още 4 пъти в годините, когато шампионатът към този момент се организираше във формата Шампионска лига, както и още четири Купи на носителите на купи (днешният шампионат Лига Европа), три Купи на панаирните градове, пет Суперкупи на Европа, две Латински купи и три пъти са завоювали Световното клубно състезание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР