Президентът на Барселона Жоан Лапорта е впрегнал всичките си усилия

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта е впрегнал всичките си усилия
Коментари Харесай

Барселона желае Холанд много, но има и резервен вариант

Президентът на Барселона Жоан Лапорта е впрегнал всичките си старания по привличането на Ерлинг Холанд. Евентуален трансфер на норвежеца ще има голямо значение освен в състезателен проект, само че и във връзка с позициите на клуба отвън терена. Заради това, макар че каталунците към момента не са превъзмогнали финансовите си проблеми, на този трансфер се гледа като на доста значим стратегически ход.

Конкуренцията за Холанд обаче е сериозна, а през предходната седмица се появи информация, че бащата на нападателя на Борусия Дортмунд даже към този момент е подписал съглашение, което слага Реал Мадрид във водеща позиция в борбата за голмайстора. Всичко това значи, че няма да бъде особена изненада, в случай че Барселона не успее да осъществя огромна си цел.

Ако Холанд въпреки всичко бъде притеглен, това значи, че трансферният прозорец на процедура ще завърши и Барселона ще се опита да притегля единствено играчи в отбрана, които да бъдат взети като свободни сътрудници. Всички останали старания ще са ориентирани върху това да се балансират финансите след сходна грандиозна договорка.

Ако обаче задачата „ Холанд “ се окаже невъзможна, то тогава Барселона има различен проект и той се състои в привличането на най-малко двама топ играчи, които да могат да създадат разликата и да подсилят доста тима в офанзива и отбрана. Според „ Спорт “ задачите към този момент са разпознати. Това са Александър Исак и Жул Кунде. И двамата играчи ще има много предложения през лятото, като много тимове от Висша лига са свързвани с тях, само че каталунското издание твърди, че и шведът, и французинът избират да преминат в Барселона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР