Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че двубоят е

...
Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че двубоят е
Коментари Харесай

Бартомеу: Играхме на празни трибуни, за да види цял свят какво се случи в Каталуня

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу съобщи, че дуелът е изиграл своя мач против Лас Палмас от седмия кръг на Примера дивисион на празни трибуни, с цел да види целия свят какво се случи в Каталуня.

В града се случиха вълнения, които бяха провокирани към референдума за самостоятелност на Каталуня.

„ Ние надълбоко съжаляваме за тази липса на независимост на изложение на мнението, което се случи през днешния ден в Каталуния. Ние сме обезпокоени и съжаляваме. Решихме вместо да скапваме мача, той да се играе при закрити врата, тъй че всеки да може да види мача, само че да разбере, че това, което се случи в Каталуня няма нищо общо с нормаността “, разяснява Бартомеу пред „ BeinSports “.

„ Опитахме се да отложим мача. Водихме диалози през целия ден с другите институции, изключително с футболната лига. В последна сметка нямаше метод да отложим мача, защото от лигата отхвърлиха да пренасрочат дуела за различен ден, а наказването е изваждането на шест точки от нашия актив. Говорих с всички мениджъри, треньори, ръководители и играчи и взехме решение да играем, само че да го създадем пред закрити врата “, добави президентът на Барселона.

„ Проблемът не бе с обезпечаването на сигурността на почитателите. Сигурността бе обезпечена от полицията. Тя щеше да се оправи и с почитатели на трибуните. Искахме да покажем ненормалните неща, които се случиха в Каталуня денем “, сподели още Хосеп Мария Бартомеу.

Напрежение в Барселона поради референдума

Испанската федерация отхвърли отсрочване на Барселона - Лас Палмас

Изхвърлят Испания от всички шампионати, в случай че Каталуния се отдели

Барса желае отсрочване на мача с Лас Палмас, знаме внася напрежение

Съотборник на Везенков също взе участие в противоречивия реферндум в Барселона

Пике се появи по какъв начин гласоподава часове преди Барса - Лас Палмас
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР