Президентът на Балкан Михаил Михайлов поиска от БФБ да формулира

...
Президентът на Балкан Михаил Михайлов поиска от БФБ да формулира
Коментари Харесай

Решението на БФБ е много противоречиво, смята президентът на Балкан

Президентът на Балкан Михаил Михайлов изиска от БФБ да формулира ясно и тъкмо решението, което взе за завършек на сезона в НБЛ и ценене на класирането от сезон 2018-19.

" Решението все още както е написано, е доста много спорно. Трябва да бъде написано ясно и тъкмо, " разяснява Михайлов пред BGbasket.com . " Не дава ясна насочна точка годината нулева ли е или не, и за какво се взима това решение за признание на класиране от предходната година. Имаме информации от разнообразни хора, само че ясно и тъкмо не го знаем. Всеки тим има актив към днешна дата, идва въпросът за какво не се взима актуалното класиране. Важно е федерацията да посочи, зачита ли се или не изиграното досега. Въпросът е кардинален, а не да се взимат решения просто по този начин. Недопустимо е да се взимат и решения при подобен спор на ползи. Време е да спре. И в случай че не стане тази година, то ще продължи. Има хора, които са свързани с клубове в УС. Или всички да са показани, или никой. Не знам дали юридически е вярно, само че морално е по този начин. Недопустимо е да имаш искания и да гласуваш след това за това решение. "

Балкан няма да има искания за позицията на първенец, само че желае да има ясни правила: " В тази обстановка никой не приказва кой да бъде първенец или не. Но когато прекратяваш състезание, би трябвало да се каже, зачитат ли се резултатите, или се афишира нулева година. На доста места се зачетоха резултатите. Не е въпросът дали на Балкан ни изнася или не. Трябва да има правила и правила и решенията да са обосновани. "

" Към момента не сме получили отговор на въпросите, които зададохме към федерацията. Те касаеха доста освен нас, а и доста други клубове. Ако бяхме получили отговори, щеше да се вземе доста по-аргументирано решение. Така то увисва във въздуха. Затова питаме, за какво е взето това класиране? Всеки тим е играл 19-20 мача, този актив 0 ли е, или се зачита? Ясно и тъкмо е било обяснено, че годината не може да бъде нулева, тогава какво пречи да се вземе актуалното класиране?, " попита още Михайлов.

На разновидностите за по-ранно започване на новия сезон, Балкан ще откликне положтелно, а какво е бъдещето на клуба?

" ОК сме да се почне и по-рано, нямаме проблем. Има някакъв интерес и към Лятна лига, може би не тази година, само че това е бъдещето. Не виждам по какъв начин самите играчи ще желаят да стоят без работа. Бъдещето е доста неразбираемо за всички. Нямам индикации, че нещо неприятно може да се случи, само че постоянно имаме едно мислено. Хората, които ни оказват помощ финансово, когато те страдат, разумно е, че и ние ще страдаме. Но Балкан се е справял с тежки обстановки и постоянно е оцелявал. Йовица Арсич няма по какъв начин да приключва преди всичко, и да му кажем, че му прекратяваме контракта. Той си върщи добре работата, работим на драго сърце дружно и сме страховит екип. "

Като водеща школа у нас, ботевградчани са подготвени също и да довършат сезона при подрастващи: " Това, което предложи ЦСКА, е добра и логичен издържана концепция. Мисля, че по този начин ще има минимум ощетени. Все отново желая да отбележа, че с опитваме да гадаем в бъдещето. Не знаем действително, по кое време ще може да се играе. За децата е значимо, за треньорите е значимо. Ако останат 3-4-5 месеца залите затворени, какво се случва с треньорите?! Ако има опция да се приключи юли-август, асолютно поддържаме такава концепция, в случай че събитията го разрешават. "
https://bgbasket.com/
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР