Президентът на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова присъства на

...
Президентът на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова присъства на
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: Тази година е година на младите спортисти

Президентът на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова участва на церемонията по връчването на премиите " Спортен Икар " за 2022 година. Тя разяснява, че тази година доминират достиженията на младите спортисти, което вдъхва вяра за бъдещето на българския спорт.

" Тази година е година на младите, тъй като имаме доста триумфи. Имаме международна купа в леката атлетика, европейски първенец в биатлона, имаме ужасно показване на олимпийския юношески фестивал, имаме пробив в ските при младежите и девойките, в тениса, във волейбола, тъй че тази година е година на младите за разлика от предходната година, когато отчетохме и бяхме всичко горди като българи, че имахме ужасно показване в Токио и чухме българския химн не веднъж, а цели три пъти ", сподели Стефка Костадинова.

" Аз съм една от българските спортисти и знам какво е да си напрегнат, да гоним олимпийски квоти, а следващата година е предолимпийска година. Пожелавам им да завоюват олимпийска квота всеки един от тях, само че да не се успокояват, тъй като, който завоюва олимпийска квота отговорността е още по-голяма. Идват олимпийски игри в Париж 2024 и се надявам, че тези младежи ще ни дадат доста огромна наслада и за следващ път се увещавам, че би трябвало доста, доста, доста да влагаме в младите. Пожелавам на всички спортисти да доближат своята фантазия, тъй като следва значима година и всеки е с взор към Париж 2024 ", добави президентът на БОК.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР