Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов призна, че нашата

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов призна, че нашата
Коментари Харесай

Михайлов призна: Ние сме най-зле от съседите, нямаме нито един нормален стадион

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов призна, че нашата инфраструктура е най-зле спрямо тази на съседите ни.
Той участва на срещата сред представителите на България, Сърбия, Гърция и Румъния по отношение на общата кандидатура за домакинство на Евро 2028 или Мондиал 2030.
" Ние нямаме един естествен стадион, на който да организираме мачове , даже Националния, тъй че нека да спечелим една от кандидатурите, само че и да не спечелим, тези планове остават за цялото общество и за нашите деца ", съобщи Михайлов.
Михайлов призна, че България изостава най-сериозно във връзка с нужната инфраструктура за домакинство на сходен конгрес, като посочи, че съгласно него Румъния е най-подготвена в това отношение.
" Румъния ще одобри четири мача от Евро 2020, Сърбия имат доста планове, стартират нов народен стадион, за който към този момент имат обезпечено финансиране. Същото се отнася и за Гърция, те ще си реконструират Олимпийския стадион в Атина, който е за 80 хиляди фенове, стадионът на ПАОК ще бъде увеличаван и на Крит имат нов стадион.
Така че колкото и да ми е неприятно, ние сме най-зле и по тази причина се надявам да успеем, с цел да могат да бъдат издигнати четири стадиона до 40 хиляди души ", сподели той.
Михайлов обаче по този начин и не уточни, чия е отговорността за изоставането ни по отношение на останалите балкански страни.
Каква още сподели Михайлов във връзка общата кандидатура прочетете в sportlive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР