Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов излезе в остра

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов излезе в остра
Коментари Харесай

Боби, спри пиенето: Бербатов е виновен за проблемите на футбола ни!

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов излезе в остра офанзива против опозицията и лидера ѝ Димитър Бербатов, като хвърли върху тях виновността за огромна част от проблемите във футбола. Бившият вратар се върна даже години обратно, с цел да засегне и неналичието на резултати в националния тим, когато в него играеха Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров.

Михайлов споделя в изявление за " Гонг ", че неведнъж е предупреждавал, че " болните управнически упоритости на няколко души ще вкарат футбола ни в рискова серпантина на юридическа безтегловност, както се и случва сега ".

Думите му идват като отговор на въпрос, обвързван с решението на Софийския градски съд да анулира решенията от изключителния конгрес на 12 октомври 2021 година, когато той беше избран отново за президент. Съдът заключи, че на проведеното от БФС общо заседание десетки са дали своят вот непозволено, като е нарушен уставът на БФС.

Михайлов споделя, че изрично няма да има нов конгрес и че " Българският футболен съюз и българският футбол не са длъжни да обслужват нечии управителни упоритости и прищевки ". " Повтарям - тъкмо тези хора са отговорни за актуалната обстановка. Още от момента, в който отдръпнах оставката си, започнаха непрекъснатите им опити да разклатят БФС - сигнали, искания, всевъзможни ченгеджийски номера, с които пробваха да отсрочат вписването ми. " Той прибавя, че БФС е минал през доста инспекции и одити от страната и интернационалните институции, при които няма нито едно открито нарушаване.

На въпрос за фотографията му с определяния за " мозък на тотомафията " сингапурец Дан Тан и организацията към манипулирания мач с Естония Михайлов споделя, е това е " притопляне на гозба " от 10 години. Бербатов изиска ФИФА и УЕФА да проверяват, като посочи, че в този момент има нови обстоятелства, които през 2011 година не са взети поради.

Михайлов на процедура удостовери достоверността на фотографията. " Колкото до някаква фотография - фактът, че съм сниман на Нова година покрай някакъв човек, не значи безусловно нищо. Бербатов е рекламно лице на разнообразни букмейкъри, в това число на азиатски уебсайт за залагания - това обаче изненадващо за мен не се разяснява. "

За слабите резултати на националния тим президентът на БФС на първо време показва, че " всеки може да загуби от всеки ", и дава образец с последните тежки загуби на Англия и Италия. След това прибавя: " Българският футболен съюз не създава, тренира и приготвя футболисти - това го вършат клубовете. "

Михайлов добавя: " На този декор претенциите им да ръководят са още по-смехотворни - те не просто не са постигнали нищо с националния тим, не просто нямат никакъв управнически опит, а и в последната година и половина пречат в пъти повече, в сравнение с оказват помощ. " " Това несъмнено е казус в международната история - някогашни национали да чакат да пристигна мач на националния тим, с цел да излязат да подлагат на критика, да основават напрежение, да желаят България да загуби, с цел да се бият в гърдите. "

По думите му до края на юли ще бъде назначен нов селекционер. След това БФС ще избере двама кондиционни треньори, които ще работят и с клубовете, ще проучват проучванията на футболистите и ще имат задача в националните тимове да се канят единствено играчи във форма.

Михайлов прибавя, че БФС работи по преструктурирането си. " Понеже по-рано стана дума за триумфите на Унгария - проверете какъв брой средства е осигурила страната на футбола там, и то освен за инфраструктура. И си отговорете на въпроса за какво имат хубави игрища. А тук сме изцяло сами. И от горната страна на всичко всекидневно ни се постанова да се занимаваме с глашатаи и самозвани опозиционери. "

Интервюто е оповестено в деня, в който по информация от Министерство на вътрешните работи Михайлов е давал сведения в Главната дирекция за битка с проведената престъпност (ГДБОП). Нещо, което от БФС " изрично " отхвърлиха.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР