Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов говори пред Комисията

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов говори пред Комисията
Коментари Харесай

Боби М. в НС: Недопустимо е да се търси отговорност от БФС за случващото се извън стадиона

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов приказва пред Комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта в Народното събрание за свадите и митингите преди и по време на европейската подготовка България - Унгария на 16 ноември. Заедно с него беше и изпълнителният шеф на централата Борислав Попов.

" Вчера изпратихме цялата последователност и сте осведомени всички. Цялата връзка идва от сведения от способените органи в България, от фейсбук страници, от проучване на проблемите за сигурността на този мач от страна на УЕФА. Очакваха се над 3500 почитатели и до извънредно десни фракции от Унгария. Ние няма по какъв начин да знаем какви са заканите като футболен съюз. Затова има способени органи и изпратени писма ", отговори Михайлов на първия въпрос за какво БФС не е срещнала авансово футболната общност за връзката на централата със Столична дирекция на вътрешните работи и УЕФА за изместване на дуела сред България и Унгария.

" Уважаема г-жо ръководител, уважаема комисия! Благодаря ви, че още веднъж имам опцията да изясня хронологията по организация на дуела с Унгария. БФС носи отговорност на стадиона, само че не и отвън него. Недопустимо е да се търси отговорност от БФС за протичащото се отвън стадиона. Отговорност би трябвало да се търси от провокаторите и хората, които са им платили. БФС не може да се трансформира в изкупителна жертва ", добави шефът на родния футбол.

" УЕФА санкционира за навлизане на стадиона, за чупене на държавно и частно имущество за преустановяване на мача. Организираме мач, в който би трябвало да сме сигурни за сигурността на хората, на футболистите и всички чиновници. Свастиките не са толкоз рискови, тъй като ще ни санкционират с санкция. Горд съм, че успяхме да спасим човешки животи ", продължи Михайлов.

" Тук съм пристигнал като човек, който почита тази институция. Не съм пристигнал да се трансформирам в жертвено агне. Очевидно никой не го интересува фактологията. Различно се пояснява от всеки или от всички тази дълга преписка. Тук никой не желае обстоятелствата, а желае да има жертва и жертвата е ясна. Това не е никакво чуване, а нахлуване против мен ", сподели още президентът на БФС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР