Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е привикан на

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е привикан на
Коментари Харесай

Борислав Михайлов ще бъде изслушан в Народното събрание

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е привикан на чуване в парламентарната комисия по въпросите за децата, фамилията, младежта и спорта в сряда.

Това стана ясно от оповестения дневен ред на Народното събрание. Заседанието на комисията стартира в 14:15, а чуването на Михайлов е втора точка в дневния ред.

То ще бъде във връзка със събитията към провеждането на евроквалификацията сред България и Унгария. Има огромна възможност Михайлов да не се яви пред депутатите.

Цялият безпорядък към дуела настъпи, откакто без наказване и изцяло непринудено мачът бе изместен от София в Пловдив, освен това без аудитория. По стратегия той трябваше да се организира в София, където почитатели от цялата страна щяха да стачкуват против 18-годишното ръководство на Борислав Михайлов и доближените му.

От БФС споделиха, че повода е публично писмо от УЕФА, с което се предлага мачът да бъде изместен поради високата оценка на риска и сериозна заплаха за публичния ред заради готвения митинг.

След като се оказа, че мачът не може да се играе на стадион „ Христо Ботев “ в Пловдив, той бе върнат в София, само че пред празни трибуни.

Така се стигна до събитията от 16 ноевмри, когато " мирният “ митинг " против ръководството на Борислав Михайлов ескалира и подпали центъра на София.

Футболните проблеми станаха политически, като се стигна до спор кой да понесе отговорност за погромите по време на митинга.

От ПП-ДБ желаеха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов, който бе предпазен от Бойко Борисов и Делян Пеевски. В понеделник даже министър председателят Николай Денков се закани, че ще подаде оставка, в случай че вътрешният министър не осъди полицейското принуждение по време на митинга.

Във вторник Калин Стоянов разгласи, че не толерира насилието по време на митинга против управлението на БФС предишния четвъртък.

Все отново напрежението сред Калин Стоянов и Кирил Петков, който бе упрекнат от Стоянов, че се е опитал да се меши в работата му, продъжлава.

Изпълкомът се отсрочва
Бълграският футболен съюз разгласи, че през тази седмица те ще бъде призован Изпълком, с цел да насрочи дата за Конгрес през идната година.

Изпълкомът обаче се отсрочва за 27 ноември, като главната причина е отсъствието на вицепрезидента на БФС – Михайл Касабов, който е в Индонезия, където се организира международното състезание за юноши до 17 година

Касабов, за който се твърди, че е определеният от Михайлов правоприемник, бе отпред на БФС сред 2019 и 2021 година, когато Михайлов беше хвърлил оставка след свадите към мача с Англия през октомври 2019 година

Във вторник министърът на спорта Димитър Илиев комнетира събитията към българския футбол в Перник, където откри зала по битка.

" Много се надявам разсъдъкът да надделее. Ясно проличава, че има потребност от това и имам вяра, че в най-кратки периоди ще получим отговори от Българския футболен съюз, тъй като никой няма изгода от тази обстановка. Надявам се да се стегнат и да работят бързо, тъй като има потребност от това ", съобщи министър Илиев, представен от dsport.

Организаторите на самодейността против Борислав Михайлов пък предизвикват всеки искащ спокойно и гласно да изрази своята позиция против президента на БФС преди и след плануваното чуване в сряда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР