Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е бил извикан

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е бил извикан
Коментари Харесай

Привикаха Борислав Михайлов на разпит в ГДБОП

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е бил извикан на разпит в Главна дирекция за битка с проведената престъпност, осведоми bTV. Той е бил в постройката на институцията по-рано през днешния ден (22 юни). На разпит са се явили и други чиновници на Българския футболен съюз.

Това не е първи път, в който чиновници на ГДБОП се занимават с проблеми към БФС. В края на 2019 година, когато Михайлов подаде оставка като президент, от Дирекцията обискираха офисите на футболната централа в базата в " Бояна ".

Наскоро името на Борислав Михайлов се появи в следствие на Bird.bg, в което се твърди, че той е чествал в Сингапур настъпването на 2011 година в компанията на Коце Маца и босът на черното тото Дан Тан. Две седмици по-късно Михайлов е подписал контракт с компания, следена от Дан Тан, за мача България – Естония /2:2/. Мачът беше разследван и анулиран. Тогава ФИФА стигна до извода, че в абсурда няма забъркани публични лица от федерациите на България и Естония, а те са били подведени от незаконна група.

В следствие претендентът за президент на БФК Димитър Бербатов разгласи, че е писал до ФИФА и УЕФА по случцая. " Тази фотография приказва повече от всички думи. Корупцията в българския футбол съществува. Зададохме доста въпроси по тематиката и чакаме отговорите им към момента, само че никой от БФС не отхвърли за фотографията. Призовавам да отговорят. Сезирахме УЕФА, изпратихме я и там ", изясни някогашният нападател.

Само преди пет дни пък софийски градски съд почел исковата молба на ФК " Балкан " (Варвара) от 5 ноември, 2021 година за анулация на всички решения от изключителния избирателен конгрес на БФС, извършен на 12 октомври. На събранието Борислав Михайлов бе избран отново за началник на централата във избор против Димитър Бербетов. Преди и по време на съвещанието обаче имаше кавги и неодобрение от клубове, които не бяха позволени. Един от тях бе Балкан, чийто представител - Георги Градев, е изтъкнат опозиционер и непосредствен до екипа на Бербатов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР