Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов призна, че

...
Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов призна, че
Коментари Харесай

Борислав Михайлов: Към момента не се постига нужното с привличанието на Касай

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов призна, че все още работата на ръководителя на Съдийската комисия към централата Виктор Касай не реализира мечтаните резултати.

Днес представители на БФС откриха новия миникомплекс по футбол в Аксаково.

" Хубаво е за всички деца. БФС продължава да влага посредством стратегиите на УЕФА и ФИФА. Това е доста значимо за спортната инфраструктура и най-много футболната. Може би е 20-а инвестиция от сходен мащаб. И доста дребни стадиони сме правили, само че това е едно от огромните. Благодарение на кметовете е това, те контактуват с нас, дават земята, ние влагаме и остава в тяхна изгода. Важно изискване е да има футболна инфраструктура и да се развиват децата. Това са чисти пари на БФС, не от бюджета, а от стратегии на УЕФА и ФИФА. Където общините имат опция, има съфинансиране. Няма такива пари за огромен стадион. Голям стадион би трябвало да го направи страната ", показа той.

Бившият национал разяснява и тематиката за съдийството и използването на ВАР в българския футболен хайлайф.

" Всички гледате и други шампионати, шампионати и така нататък Навсякъде има неточности, БФС влага над 2 милиона евро да се подкрепят съдиите с тази система. Проблемът е, че е доста ново, 2 години, съдиите не са толкоз опитни, някои бъркат, сигурно нецеленасочено, приканвам за самообладание, тъй като ние сме вложили, платили и плащаме непрестанно за развиването на тези съдии, курсове и така нататък Неслучайно сме създали контракт с доста прочут чужденец, тъкмо, с цел да не му се бърка в работата. Може би, и най-вероятно, това пречи на някого. Може да го бойкотират вътрешно, не знам, само че съдийството е комплицирана тематика. Касай е маджарин. Има си своето самочувствие, има аргумент да развива българското съдийство. Към момента не се реализира нужното, което аз съм очаквал с неговото привличане, само че приканвам към повече самообладание ", добави той.

Президентът на централата отличи работата на Младен Кръстаич, отпред на националния тим.

" Кръстаич явно се харесва на всички и съгласно мен беше вярното решение да притеглим чужденец на поста. Към момента му се получа, поисквам му шанс, групата е сложна, само че може да се играе и ние ще се опитаме да се класираме. Какъв е шансът да се класираме на огромно състезание ще ви кажа, когато свършат мачовете. Със сигурност групата е такава, че може да се надиграваме ", добави той.

Борислав Михайлов приказва за превъзходството на Лудогорец и развиването на женския футбол у нас.

" Има си и във футбола, и в живота, стандарти. Лудогорец има най-големият бюджет, притеглят най-хубавите футболисти за тях и са на мястото, което заемат, сега шампионата е забавно, има 4-5 тима, които са близо един до различен. С нашите огромни старания терените са по-добри. Всички имат осветления, предават се мачовете, тъй че българското състезание мисля, че е сносно. Разширява се и женският футбол. Не сме от страните като Норвегия, Германия, Франция, които да развиват женския футбол доста, само че вършим всичко допустимо и продължаваме в тази тенденция ", счита той.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР