Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов отговори на

...
Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов отговори на
Коментари Харесай

Борислав Михайлов с коментар по темата Национален отбор и представянето на българските тимове в Европа

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов отговори на част от репортерските въпроси по време на

На първо време някогашният футболисти акцентира значимостта от присъединяване на общината в този план и изрази вяра, че някои от терените в крайморския град ще се роди една от бъдещите футболни звезди на България.

" Изключително съм благополучен да видя толкоз младежи тук, толкоз момчета. Поздравявам кмета на Несебър Николай Димитров за неговите дългогодишни старания. Ние с него се познаваме от дълги години. Заедно с Христо Порточанов бяха в първия изпълком на БФС когато аз станах президент. Всичко, което той прави – в този случай с наша помощ, в действителност е един доста прекрасен футболен обект към този момент. Плюс две зали. Така че в скоро време можете да надминете Бургас. Пожелавам на този терен да израснат футболисти като Джангъра, като Емо Костадинов и някои вратари като мене ", съобщи Михайлов "

" Това присъединяване на общината е доста значимо. Не единствено за футбола, а за целия спорт е значима инфраструктурата. Както виждате, доста общини поставят старания. Ние оказваме помощ като футболен съюз посредством стратегиите на УЕФА и на ФИФА. Само за последните 18 месеца сме построили нови 20 сходни обекти. На някои места са с естествена трева, на други с изкуствена, както тука. Ако и Министерството на спорта са включи, ще има доста повече благоприятни условия за младите, за децата. Защото това главно е ориентирано към детско-юношеските школи. Затова похвалих и кмета, с който сме персонални другари от доста години. Тука се прави доста, освен от него, каквито са Недялко Москов и доста други ", добави той.

Ръководителят на БФС даде своето мнение и по отношение на представянето на българските отбори дотук в европейските клубни шампионати.

" Всичко е толкоз равностойно, и във всичките шампионати, включително и Лигата на конференциите. Няма слаби тимове. Не е положително представянето досега. Надявам се Левски и Лудогорец да продължат допустимо най-дълго ", сподели още един от героите от Съединени американски щати 1994.

Накрая президентът на родната футболна централа разяснява и бъдещето пред националния тим на страната.

" За националния тим мога да кажа, че е верен пътя. Това са играчите. И вие тука да извършите селекция, не можете да извикате други. Така че това имаме, с това разполагаме. Отборът е млад, най-младият в Европа. Надяваме се да покажат непрекъсната игра в идните мачове – имам поради с Иран и Черна гора през септември ", приключи Борислав Михайлов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР