Президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев сподели, че

...
Президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев сподели, че
Коментари Харесай

Цеко Минев: България вече е една от големите сили в белите спортове

Президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев показа, че е извънредно горделив с постигнатото през последните години от спортистите ни в белите спортове. Той откри фотоизложба като част от честванията на вековния празник на централата. Тя е под надпис " 100 години ски спорт в България ".

„ Без спомен за предишното няма да има настояще и бъдеще. При всички положения би трябвало да отдадем заслуженото почитание към всички хора, които са развивали ски-спортовете, белите спортове в България. Първо, България е била съпричастна към всичко, което се случва в Европа и тези фотоси, потвърждават тук защо става дума и по какъв начин е било проведено “, показа Цеко Минев.

Той счита, че би трябвало да отдаваме респект към българите и техните триумфи, тъй като това е част от нас, от нашия дух.

„ В белите спортове се въплъщават доста критерии за построяването на хармонични персони. Човек би трябвало да има високи цели и да може да ги извършва “, разяснява още босът на родната централа.

„ В тези последни 20 години, от които аз съм отпред на федерацията, самото начало, в случай че не съм вярвал, че ще трансформира нещо или ще се случи нещо, то нямаше да се захвана, в действителност ви го споделям, напълно искрено. Това, което реализира първо наш състезател в лицето на Радо Янков, да е притежател на огромния бистър глобус... Това е неповторимо нещо. Направихме всичко допустимо да не остане дупка след Радо Янков. И вие виждате всичката тази, като се споделя, дузина от състезатели в юношеската възраст, които от две години поред са на всички международните шампионати за юноши, считам, че тяхното развиване като елитни спортисти се случва и просто би трябвало да имаме вярната поддръжка и вярното виждане. "

„ При Алберт е същото нещо. Той към момента съгласно мен не е разкрил своя капацитет. Знаете, там е също извънредно мъчно, конкуренцията е жестока “, добави Цеко Минев.

„ Ако някой преди 20 години беше споделил, че в България ще има толкоз международни купи, освен по алпийски ски, по сноуборд, по всичко, което сме съумели да създадем и европейски, и международни, и същото време с това да проведем и спускания в България, което е, може би, най-трудното нещо, което се е случило и то доста пъти, щях да кажа, че това граничи с фантазията. Но се случи. Явно сме съумели. Вече в света на ските, освен България се е върнала на картата, а България е към този момент постоянно име, като една от огромните страни в света на ски-спорта “, приключи президентът на федерацията по ски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР