Президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев беше избран

...
Президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев беше избран
Коментари Харесай

Голямо признание за президента на родната федерация по ски

Президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев беше определен за член на Съвета на Международната федерация по ски (ФИС). Това стана по време на 52-ия конгрес на ФИС, който се организира онлайн през днешния ден.

Кандидати за 16-членния Съвет на ФИС бяха 19. Минев влиза в историята като първият българин член на най-висшия управителен орган, който ръководи зимните спортове.

"Благодарен съм на сътрудниците от целия свят за гласуваното ми доверие да стана член на Съвета на ФИС. Изборът ми е резултат от упорития труд в последните 20 години, посредством който успяхме да върнем България на картата на международните ски, да станем водеща дестинация, както и да реализираме изключителни триумфи в зимните спортове. Това е и самопризнание за всички, които поддържат българските ски - състезатели, треньори, деятели, спонсори и зимните ни курорти. Надявам се, че с сътрудниците от новия Съвет на ФИС ще допринесем за идващото равнище на международните ски ", разяснява Цеко Минев пред Българска телеграфна агенция.

За президент на Международната федерация беше определен Йохан Елиаш. Той наследява на поста Джанфранко Каспер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР