Президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев заяви,

...
Президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев заяви,
Коментари Харесай

Слави Бинев: Очаквайте още много големи изненади в националния отбор по таекуондо

Президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев съобщи, че е удовлетворен от представянето на националите на Световното състезание до 17 години в Чунчон (Република Корея).

На шампионата Станислав Митков завоюва сребърен орден при юношите в категория до 63 кг, на пето място приключиха Ерика Карабелева и Дея Пеева, а на девето - Атанас Атанасов и Мартин Симеонов.

" Аз съм извънредно задоволен от представянето на състезателите. Изглежда 2024-а е годината на българското таекуондо. Ние направихме толкоз доста исторически неща, че към този момент това се трансформира малко факсимиле - имаме европейска шампионка, имаме олимпийска медалистка и имаме сребърен орден - международен вицешампион при младежите ", разяснява Бинев.

" Това е най-хубавото класиране. Ние даже не сме предполагали, че можем да стигнем до край, тъй като това е най-голямото международно състезание за младежи, което е извършено до в този момент - 129 страни и над 1700 спортисти. Сега сме на четвърто място от европейските тимове, а в общо класиране сме в топ 10. Такова достижение не сме очаквали. Митков записа шест борби и това е нещо в действителност доста съществено. Имаме и две пети места, които се разминаха за доста малко от това да вземат медали ", добави той.

Бинев чака повече оценки през идната година.

" Смятам, че идната година ние заслужаваме много повече, защото има Световно състезание за мъже и дами. За първи път България ще бъде показана с цялостен тим или в случай че липсва някой, това ще бъдат едни или двама индивида. Това в никакъв случай до момента не се е случвало. Ще изберем освен най-хубавите, само че и най-здравите състезатели ", разяснява президентът на централата.

" Очаквайте още няколко доста огромни изненади в националния тим. Вече не се помиряваме с нещо по-малко от злато. Този път ще заложа единствено на експерти. В момента вратите ни са отворени за всички гении в света. Имаме доста оферти. Ако не намеря гений, който да може да се построи на национално равнище и да бъде модел за подражателство, да има всички знаци и качества, които би трябвало да носи един народен играч, да може да бъде образец за останалите да го последват, аз ще посегна още веднъж към този коз, който имам, и това е да забележим кои са свободни състезатели по света ", съобщи той.

Слави Бинев разкри, че бронзовата медалистка от олимпийските игри в Париж Кимиа Ализаде в края на месеца ще взе участие на шампионат в Румъния, а през идната година България ще бъде хазаин на обичайния шампионат " България Оупън ", както и на кръг от Президентската купа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР