Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева публика

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева публика
Коментари Харесай

Илиана Раева за ансамбъла: Те са диамантите на България

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева аудитория ласкателен коментар в своя профил във Facebook за олимпийските ни шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика.

Предлагаме ви написаното от Илиана Раева за девойките от ансамбъла:

От всички генерации " златни девойки " на България, единствено тях нарекоха диамантите! Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова и Мадлен Радуканова.

Така ги назова журналистът Найден Тодоров. Видя ги за първи път и сподели, че те са от друго измерение.

Дойде Вера Маринова в залата преди 5 години и като ги видя, се обърна към мен и сподели: " Илиана, в никакъв случай не сме имали подобен тим! " Нещо сходно сподели и Лили Игнатова, когато пристигна в залата и ги видя за първи път.

Те стартираха кариерата си в действителност с гръм и тропот! Целият свят ахна! Целият свят от експерти, състезатели и треньори. Играеха своите шедьоври съчетания и покоряваха сърцата на всички, които ги гледаха. Не е инцидентно, че испански почитатели ги нарекоха " Кралиците " и на всички места пътуваха, с цел да ги поддържат.

Те са доста мощни, надарени, респектиращо дисциплинирани, безпределно работливи, само че най-вече се веселя на тяхната храброст! Да! Нямате визия, какъв брой са смели! Мечтаеха прекомерно самоуверено! Не желаеха просто орден, а желаеха ЗЛАТЕН ОЛИМПИЙСКИ МЕДАЛ! Това беше най-смелата им фантазия.

Винаги съм участвала на огромните надпревари с концепцията да оказвам помощ на треньори и състезатели като им вдъхвам кураж и религия! Но истината на това съревнование беше, че стоях до едни воини с толкоз ясно изразена храброст и подготвеност за борба, че самата аз получих част от тази непреклонност!

Нямате визия, какво успокоение излъчваха. Да, неспокойствие имаше, само че боязън не виждах, не усещах. Те желаеха непременно своя златен орден! И го получиха с безапелационна класа и мощ!

Това бяха 5 години в действителност непосилен труд и отдаденост! Бяха най-силни на всички състезаниея, само че или допускаха неточност, или им отнемаха купата. Но получиха най-голямата купа - ОЛИМПИЙСКАТА! На тях им прилягаше най-вече! Конкурентите ни бяха доста мощни, само че ние рискувахме и направихме най-трудните съчетания. И рискът ни съумя!

Голямо наслаждение е за мен да ги виждам на съревнование, само че най-голямото наслаждение е да ги виждам по какъв начин работят в залата - същински, стопроцентови бойци!

Няма циврене, в никакъв случай не маркираха, в никакъв случай не се оплакаха!

Затова и получиха!

Те са най-яркото доказателство, че Бог обича смелите, мощните и работливите!

Нека тези ДИАМАНТИ бъдат образец на всичките ни гимнастички, с цел да имат вяра, че когато искаш и знаеш по какъв начин, фантазиите се сбъдват!

Велики сте, девойки!

Респект и голяма любов към вас!

Благодаря, че сте възпитали такива същински, модерни героини!

Респект!, написа Илиана Раева във Facebook, с което изрази възхищението си от ансамбъла ни по художествена гимнастика.

А в различен собствен пост в обществената мрежа Раева похвали горещо и треньора на златната петорка Весела Димитрова:

Весела Димитрова - огромният воин и победител!

Работила съм с доста треньори, все положителни и надарени! България има плеяда от фантастични експерти.

Но Весела е цялост от толкоз доста гении, че не съм сюрпризирана, че точно тя е избраницата на Бог и Съдбата да получи най-голямото самопризнание - треньор на олимпийски шампионки! Тя е ослепителен хореограф, познава гимнастиката с най-важните и елементи, само че на мен персонално, най-вече ми подхожда нейният мащаб! А това е доста, доста рядко качество.

Весела претърпя всичко по пътя до най-големия връх в спорта на един треньор.

Появи се с гръм и тропот и от първата година до Олимпийските игри бяхме с най-силния отбор в света! Да! Никой не беше по-силен и можещ тези 5 години! С разлика! С разлика, която демонстрираха и оценките в крайното класиране на Олимпиадата!

Всяко нейно комбиниране е шедьовър. Дори и с този анормален устав.

Знам, че идващите и съчетания по новите правила още веднъж ще провокира възторга на многочислените ни почитатели, тъй като просто тя е Весела Димитрова, първата треньорка на България достигнала най-високия връх в спорта - Олимпийски златен орден!, приключи Раева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР