Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева
Коментари Харесай

Илиана Раева: Пазарджик е еталон за спортен град

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева участва на тържественото честване на 70 години художествена гимнастика в България, което се организира в спектакъл " Константин Величков " в Пазарджик довечера.

Основна роля за образуване това неповторимо събитие беше на Ренета Камберова, ръководител на " Младежки състезателен клуб Пазарджик спортува " и общински консултант в Община Пазарджик, Тя е бронзова медалистка с ансамбъла на България от Олимпиадата в Рио 2016 и възпитаничка на Илиана Раева.

" Пазарджик е ваучър за състезателен град. Изключително се гордея с Ренета Камберова, няма по-действащ човек в България, който по този начин да влага сърцето си във всичко, което прави в Пазарджик ", сподели Илиана Раева.

На срещата участва и кметът на Пазарджик Тодор Попов.

" Аз желая да благодаря на госпожа Раева, тъй като аз израснах в нейните ръце и съм това, което съм сега с помощта на нея. Спортът построява тези качества, които те вършат човек. Нивото на развиване на спорта няма да падне, тъй като ние в града продължим да надграждаме ", сподели Камберова.

По време на събитието беше показана книгата " Обръчите на Венера " с създател емблематичната спортна журналистка Вера Маринова. Любимката на няколко генерации фенове раздаде доста подписи и фотоси.

" Това, което направи Вера Маринова с " Обръчите на Венера ", е апостолски труд! Поклон! ", съобщи трикратната международна шампионка Мария Петрова.

" Дух, темперамент и последователност. Това е ключът художествената гимнастика да бъде емблема на България! ", сподели Вера Маринова.

По време на събитието беше излъчен и филмът " Златният път на нежността ", който наблюдава историята и триумфите на красивия спорт у нас.

Честването на 70 години българска художествена гимнастика в София ще се състои на 27.11.2022 година (неделя) в зала 1 на НДК от 17.00 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР