Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински даде своята

...
Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински даде своята
Коментари Харесай

Красимир Инински: В Тайланд ще извоюваме още квоти

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински даде своята оценка за отминалата олимпийска подготовка в Бусто Арсицио.

На кръга в Италия България завоюва четвърта квота за Игрите в Париж, откакто.

" Доволен съм от квотата, която Рами завоюва, и виждам, че капацитетът на националните ни тимове е доста по-голям. На квалификациите участваха едни от най-силните боксьори от целия свят, само че има отчаяние, както в мен, по този начин и в треньорите, поради ощетяването от съдиите на Златислава Чуканова. Така също и поради нелепия случай с Радослав Росенов и аркадата, която получи. В това число и още по-нелепият случай с изваждането на рамото на Джоана Нуамеруе. Но това са неща, които не зависят от нас и не ги направляваме. Доволен съм от играта на момчетата и девойките, това ме кара да съм оптимист, че ще извоюваме още квоти на идната подготовка в Тайланд. Видимо е, че се работи в вярна посока, както при мъжете, по този начин и при дамите и могат да се реализиран резултати, които да дават отговор на капацитета им “, разяснява Инински.

Той удостовери мнението за случилото се на мача на Злати Чуканова с филипинката Вийегас.

„ Всички експерти, които бяха в залата, там, на място, бяха безапелационни. Нямаше човек, който да не изрази мнение, че сме били ощетени. Дойдоха и ни поздравиха за представянето. Има ужасно израстване. Надявам се в Тайланд да осъществяваме този капацитет. Вярвам, че Злати ще издържи душевен. Няма друга опция. Ако не продължим, тези, които ни ограбиха, ще излязат прави, а не ние. Ще продължим да се борим, до момента в който не си извоюваме това, което е наше “, отсече ръководителят на БФБокс.

Той подсети, че България към този момент има четири квоти за Париж, което е най-хубав резултат досега като спорт за страната ни. И също по този начин е изравнено достижение от Лондон 2012.

„ Спрямо предходните две олимпиади, към този момент сме с четири квоти, а ни остава още един шампионат. Това единствено по себе си е доста мощен резултат. От 2012-а не сме имали толкоз, като тогава едната квота, на Стойка, беше с уайлд кард, като нахлуване на женския бокс на Олимпийски игри. Докато в този момент и четирите са извоювани с пот и кръв, резултат от работата им. Те съумяват, на инат на доста „ разбирачи “. Това ми дава успокоение, че вървим в вярна посока. Имаме капацитет за още. Работим, с цел да пишем история, да популяризираме България и да накараме хората да се усещат горди, че са българи. Искаме да радваме хората и да оползотворим труда си. Защото зад кадър има доста хора, които се трудят – безсънни нощи, терзания, страсти, неща, които не се виждат. Но са доста значими и без тях няма да има такива резултати. Цената е доста по-висока, с цел да се получи този краен резултат “, сподели още Красимир Инински.

Пред националите има няколко дни отмора, след което стартират подготовка за европейското състезание за мъже и дами. То ще се организира в Белград от 18 до 28 април.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР