Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска призна, че

...
Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска призна, че
Коментари Харесай

Катя Дафовска призна: Не мога да обединя мъжкия отбор

Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска призна, че не може да сплоти мъжкия тим. В момента отборът се води от Николай Захаров и Борислав Панков, само че един от водачите Красимир Анев от години е в спор с първия и се готви настрана с треньора си Георги Фъртунов.

“Проблемът там е, че в случай че угодим на един, различен стартира да се сърди. Ако бяхме поставили Фъртунов за треньор на мъжете, Владимир Илиев щеше да изиска да се готви настрана със Захаров. Пак нямаше всичко да е наред. Заради това предпочетохме да оставим нещата по този начин, както са в момента”, разяснява Дафовска в изявление за “Меридиан Мач”. Тя посочи, че следва избор на помощник-треньор в щаба, както и че в тима ще бъдат включени двама юноши - Кристиян Стоянов и Петър Велчев.

“Това са хора, които би трябвало да влязат в огромните стартове и да се очукат. Тази година има зимен юношески фестивал, на който те ще участват”, уточни Дафовска.

Лошата екипировка и най-много некачествените ски се акцентират като съществена причина от биатлонистите са неприятното им показване на Олимпиадата в Пьонгчанг. Дафовска изясни, че казусът може да се реши доста елементарно, а точно с постоянно влизане в Топ 20 на огромни надпревари.

“Имам огромен престиж във компанията, която ни доставя със ски, тъй като преди време като играч и аз я използвах. Заложила съм престижа ки, с цел да може в тима ни всичко да е наред. Проблемът със ските е доста елементарен. Компанията дава положителните си артикули на биатлонисти, които постоянно попадат измежду първите 20 на огромни надпревари. Няма по какъв начин слаб играч да получи положителни ски. Това си е рекламна тактика. Хпеси година, когато имахме положителни класирания, и нашите състезатели се радваха на качествени артикули. Ако съумеят идващия сезон да върнат позициите си, проблеми със ските няма да има” изясни Дафовска.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР