Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков вярва, че

...
Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков вярва, че
Коментари Харесай

Георги Глушков пред БНТ: Малко играчи в НБА започват с летящ старт още от първата година

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков има вяра, че състезателят на Сакраменто Кингс Александър Везенков би трябвало да се въоръжи с успокоение и търпеливо да изчака своя миг в Националната баскетболна асоциация (НБА).

На церемонията " Спортист на годината " Глушков получи премиите за №1 на публиката и №1 съгласно публицистите от името на Александър Везенков.

" Печели за втора поредна година. Спечели вота на публиката и на спортните публицисти. През последната година има лист със съществени триумфи. Те ни карат да се усещаме горди. Баскетболът също е известен спорт. НБА има въздействие върху младежите, които чакат да се случи нещо положително. Баскетболът е доста известна игра и у нас. Обществеността жадува за триумфи ", счита той.

Бившият баскетболен национал е склонен, че класацията за " Спортист на годината " няма по какъв начин да угоди на всички.

" Според мен постоянно има недоволни от класирането в анкетата " Спортист на годината ". Хубаво е да има " Спортист на годината " и 9 подгласници, с цел да няма полемики. Преди бяхме с по-добра сила и се обичахме повече. Сега времената се трансформираха и залозите станаха по-големи във всеки един спорт. Трябва да се погледнем себе си първо и тогава другите ", добави той.

Първият българин играл в " лигата на извънземните " разкри, че от персонален опит схваща Везенков, който изпитва неприятното възприятие да не може да играе колкото желае, въпреки да се усеща подготвен.

Нямам нерви да ги виждам онлайн, след това е по-лесно. Много малко състезатели стартират с летящ старт още от първата година. Може би интервалът за акомодация е 3 месеца. Особено акомодацията към треньора, тъй като той доста не изяснява какво би трябвало да направиш. Говорил съм с Везенков. Усещането е, че може да играе, само че няма шанса за момента, което е доста неприятно. От опит мога да го споделя. Посъветвах го, да бъде доста толерантен и да работи старателно без страст. Когато моментът пристигна той не би трябвало да бъде разчувствуван, а да бъде себе си. За 3, 5 или 7 минути не можеш да покажеш всичко, на което си кадърен ", добави той.

Можете да гледате целия материал във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи: Instagram, Фейсбук, LinkedIn, TikTok
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР