Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков ще бъде

...
Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков ще бъде
Коментари Харесай

Легенди на баскетбола идват за откриването на обновената спортна зала „Абритус“ в Разград

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков ще бъде формален посетител на откриването на обновената спортна зала „ Абритус “ в Разград, оповестиха от общинската администрация..

Заедно с Глушков, който е единственият българин, играл в Националната баскетболна асоциация, на събитието ще гостува и изпълнителният шеф на Българска федерация баскетбол - Филип Виденов. Един от най-титулуваните баскетболисти и някогашен капитан на националния тим на България Виденов пое управителна служба с визия за развиване на баскетбола.

На откриването на обновената разградска зала ще участва и Христо Христов – управител национални тимове и надпревари в БФБ. Събитието ще почете и Гергана Брънзова – първата българка, играла в женската НБА. Заедно с нея ще бъде и сестра й Албена Брънзова – управител Развитие на женския баскетбол във федерацията, която към този момент няколко пъти селектира състезателки от тима на “Вълци-Разград ” за национални кампове по стратегия на международната федерация ФИБА. В залата в събота ще участват и част от най-известните и обичани разградски баскетболисти от близкото минало - Илиян Йорданов-Пилето, Румен Ганев и други.

Както Българска телеграфна агенция заяви, формалното разкриване на обновената зала „ Абритус “ е от 11:00 ч. на 17 декември. То се провежда от Община Разград и СКБ “Вълци-Разград “. Събитието ще стартира с приветствия и водосвет. Час по-късно е демонстративният мач на ветерани-баскетболисти от Разград, а от 13:00 ч. е първата публична баскетболна среща в обновеното спортно оборудване – сред тимовете момчета до 14 години на „ Вълци-Разград “ и Шумен, кръг от Елитна група Изток.

Спортният празник включва и съпътстващи събития - във фоайето на спортна зала „ Абритус ” ще има занимания за децата. Там ще бъдат новаторски мини роботи, обезпечени от ПФК ”Лудогорец 1945 ”, както и други игри, свързани с баскетбола. През целия ден залата ще е отворена за всички, които желаят да я посетят.

Спортна зала „ Абритус “ е с потенциал 650 зрителски места. В нея може да се организират занимания по баскетбол, бокс, битка и други спортове, както и културни събития и изложби. Залата е построена през 1988 година по самодейност на спортния активист и почетен жител на Разград Владимир Софрониев. През годините в нея са провеждани национални и интернационалните спортни събития. През 2013 година стартира ремонт на спортното оборудване, след това спря и към довършването на ремонта породи комплициран юридически проблем. През актуалната година управлението на Община Разград съумя да се оправи с този проблем и бе оповестена социална поръчка с предмет „ Текущ ремонт на спортна зала „ Абритус ”. За реализатор бе избрана компания „ САВ-Разград ”ООД, която показа оферта в размер на 333 268,37 лева без Данък добавена стойност и извърши ремонтните действия.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР