Президентът на Българска федерация по лека атлетика Илиана Раева коментира

...
Президентът на Българска федерация по лека атлетика Илиана Раева коментира
Коментари Харесай

Раева: Казах на момичетата да си вдигнат главите

Президентът на Българска федерация по лека атлетика Илиана Раева разяснява представянето на българските гимнастички в самостоятелното след финалите на топка и обръч на Световното състезание в София. Боряна Калейн остана на крачка от орден на обръч, а Катрин Тасева се подреди седма. В съчетанията с топка Невяна Владинова зае седмо място, а Тасева позволи съществено грешки и се подреди осма.

Във краткотрайното отборно класиране обаче българките не престават да заемат второ място, като пред тях е само отборът на Русия.

“Моят разбор на прима виста е следният – и трите ни девойки направиха един напредък в последната година и печелеха медали от огромни надпревари. До този миг имаме медалист на Световно състезание единствено Неви. Тук станахме очевидци на една изключителна конкуренция и доста мощна игра на тези, които завоюваха медали.

 Финал на обръч на СП по художествена гимнастика @@@

Може би това, че те видяха, че могат да печелят медали, че е Световно състезание и е в България, оказа своето въздействие за тяхното неспокойствие. Ще стартира с Боряна, тъй като съм доста щастлива от нейното показване. Ако не беше направила тази доста груба неточност, с тези шест фуетета и с метода, по който игра – чаках една оценка доста близка до 20.

Катрин сподели една доста постоянна игра като многобоец за отборното класиране, Неви също. Имаха грешки. Катрин в този момент също позволи неточности. Може би умората и желанието непременно да завоюват медали оказа своето въздействие. Може би още нямат тази умелост на международни шампионати. Винаги на международно състезание пхисиката на един играч реагира по друг метод.

Никакви драми да не вършиме, не е станало нищо ужасно. Казах на девойките да си вдигнат главите, те направиха един страховит скок в своето развиване. Трябва да се радват на това, което демонстрират “, сподели Раева след финалите.

Цялото нейно изявление може да намерите във видеото.

фотоси: ЕМОНА ЦОНЧЕВА/SPORTAL.BG

ФОТОГАЛЕРИЯ от финала на обръч ТУК!!!

ФОТОГАЛЕРИЯ от формалното разкриване ТУК!!!


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР