Президентът на България в два мандата Георги Първанов посочи трите

...
Президентът на България в два мандата Георги Първанов посочи трите
Коментари Харесай

Първанов посочи трите фактора, които биха довели до предсрочни избори. Валери Симеонов не успявал да компрометира управлението

Президентът на България в два мандата Георги Първанов уточни трите фактора, които биха довели то предварителни избори.

" Не бих споделил, че в този момент стои въпросът с предварителни избори. Трябва първо да има прелом в ръководещата коалиция. Въпреки напъните на Валери Симеонов да компрометира болшинството, към момента не съумява да го реализира. Второ - би трябвало да има мощна съпротива, не говореща високо и коренно, а съпротива, която да се възприема като опция. Сега се вършат някакви стъпки, само че " Позитано " към момента се възприема по-скоро като част от пейзажа. И трето - би трябвало да има мощно обществено напрежение. Засега не мисля, че има такова нещо ", съобщи Първанов в студиото на " Нова телевизия ".

Той призна, че връзките сред Бойко Борисов и Румен Радев са връзки сред две мощни персони. " Помня по-тежки връзки в тези контакти сред премиера и президента. Помня и доста деен разговор. Ще ги обясня с едно разбиране от Първата международна война - " въоръжен неутралитет ". Имаше припламване на искрите към КСНС, а след това спокойно взаимно битие. Със сигурност Борисов има едно мислено за президентския пост. От 2006 година му се слага този въпрос. Но в този момент времето е друго. Сега и пред министър председател и ппред президент стоят други проблеми за решение. По-скоро става дума за мощни фигури като персони, които мъчно мелят между тях ", изясни още президентът.

Той напомни, че една от аргументите АБВ да напусне преди време ръководещото болшинство е неналичието на разговор и назначението на непрофесионалисти.  " Някой ще ревизира ли кои са роднините, които са се облагородили от присъединяване в бордове, от европроекти от държавен запас ", попита Първанов.

Той разкри, че сега написа книга, в която желае да събере доста документална информация от времето на ръководството си. Освен това оказва помощ на младите си сътрудници от АБВ. Чува се постоянно с политици от Българска социалистическа партия, в това число неотдавна го потърсил и президентът Румен Радев за съвет.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР