Президентът на България Румен Радев обяви, че страната ни има

...
Президентът на България Румен Радев обяви, че страната ни има
Коментари Харесай

Румен Радев: Амбицията ни е в скоро време да кандидатстваме за домакинство на Младежки зимни олимпийски игри

Президентът на България Румен Радев разгласи, че страната ни има упоритости в скоро време да кандидатства за домакинство на Младежките зимни олимпийски игри.

Държавният глава беше специфичен посетител на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско, където той е провел диалози с високо сложени ръководители от международната федерация по ски и сноуборд (ФИС), които са сложили отлична оценка на организацията на конкуренцията в българския зимен курорт.

Според самия Радев пък България към този момент разполага с капацитета и заслужава да бъде хазаин на сходен конгрес като Младежките зимни олимпийски игри.

" Днес организирах диалози с президента на Световната федерация по ски и сноуборд (ФИС) Йохан Елиаш. Амбицията е следващата година още веднъж да имаме кръг от Световната купа, само че и освен. Има покана и към президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Знаете, че с него сме в доста положителни връзки, тъй като постоянно се засичаме по огромни интернационалните събития. Амбицията ни е в скоро време България да кандидатства за домакинство на Младежки зимни олимпийски игри ", съобщи президентът.

" Мисля, че към този момент имаме капацитета, само че най-важното е, че имаме готови хора. От това, което чух от президента на ФИС, нашите специалисти, които провеждат това съревнование, които приготвят пистата и основават цялата организация на Световната купа и с това, което сме построили като база в Банско и София, България може и заслужава да бъде хазаин на сходно събитие и ние ще работим това да се случи ", добави Румен Радев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР