Президентът на България Румен Радев е на посещение в Полша,

...
Президентът на България Румен Радев е на посещение в Полша,
Коментари Харесай

Тръмп и Радев на обща среща на върха в Полша

Президентът на България Румен Радев е на посещаване в Полша, с цел да вземе присъединяване в срещата на върха на 12-те страни участнички в самодейността " Три морета ". На нея ще бъде и американският президент Доналд Тръмп, написа БНР.

Срещата има за цел икономическо и политическо подсилване на пространството сред Адриатическо, Балтийско и Черно море. По време на срещата ще бъдат разисквани тематики, свързани със сигурността и вероятностите за развиване на превоза и енергетиката в района.

Във Варшава Тръмп ще произнесе тирада навън и ще води диалози с водачи от Източна Европа, отдадени на енергетиката. Според предварителна информация в медиите той ще предложи експорт на американски полутечен газ за България и още 11 страни.

От Полша Тръмп ще отпътува за Германия, за годишния конгрес на върха на Г-20 в Хамбург, където ще е първата му среща с съветския му сътрудник Владимир Путин. Американският държавен секретар Рекс Тилърсън съобщи, че е значимо Тръмп и Путин да проведат добър диалог за това по какъв начин виждат двустранните връзки.

От изказването на Тилърсън стана ясно, че Съединените щати оферират на Русия да обсъдят взаимни старания за стабилизиране на ситуацията в Сирия, в това число посредством основаването на зони, неразрешени за полети.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР