Президентът на България от 2012 г. до 2017 г. Росен

...
Президентът на България от 2012 г. до 2017 г. Росен
Коментари Харесай

Плевнелиев: България трябваше да изгони един руски разузнавач

Президентът на България от 2012 година до 2017 година Росен Плевнелиев съобщи пред Българска национална телевизия, че държавното управление е позволило неточност, като не е изгонило съветски дипломати в символ на взаимност с Англия.
Обединеното кралство и Русия обтегнаха връзките си след отравянето на двойния сътрудник Сергей Скрипал в английското градче Солсбъри. Англия упрекна Русия, че стои зад опита за ликвидиране на шпионина и щерка му, като за задачата е употребила веществото " Новичок ". Последва и изгонването на десетки съветски дипломати от Англия, както и ответна реакция от съветска страна.
След изключително съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет държавното управление реши да не гони съветски дипломати, а да изчака да се съберат повече доказателства по случая. Чак тогава можело да се стигне до по-крайни дейности.
" Трябваше да бъде изпъден един съветски шпионин, който е деен в България и има дипломатически паспорт. Това щеше да нарежда България по различен метод ", съобщи Плевнелиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР