Президентът на България между 2012 г. и 2017 г. Росен

...
Президентът на България между 2012 г. и 2017 г. Росен
Коментари Харесай

Плевнелиев се обяви против референдум за Истанбулската конвенция

Президентът на България сред 2012 година и 2017 година Росен Плевнелиев се разгласи против концепцията на Българска социалистическа партия за осъществяване на референдум за това дали България да одобри Истанбулската спогодба против насилието над дами.

" Против съм да се трансферира отговорността на народа, който е подведен и измамен ", съобщи Плевнелиев в изявление за Нова телевизия.

Той за следващ път укори настоящия президент Румен Радев, че се е забавил да изрази позиция по документа на Съвета на Европа. " Когато има разделяне, неистини, операции и липса на спор по значима тематика, е значимо да има ясни причини от президента ", сподели Плевнелиев.

Той подсети, че българските политици би трябвало да се държат като европейци в миг, в който Русия взривява европейските правила и пробва да дестабилизира Европейски Съюз с методите на хибридната война. " Хибридната война е новаторски инструмент на Русия по какъв начин да се дестабилизират страни и да се държат в послушание ", съобщи Плевнелиев и даде образец с окупацията на Крим и активизирането на замразени спорове в прилежащите на Русия Грузия, Армения, Молдова.

Според Плевнелиев мнозина български политици се опасяват да подлагат на критика Русия и да разясняват по какъв начин живеят руснаците - в изискванията на унищожена стопанска система, автократичен режим, емиграция на елитите и на младежите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР