Президентът на България (2002-2012 г.) Георги Първанов бе категоричен, че

...
Президентът на България (2002-2012 г.) Георги Първанов бе категоричен, че
Коментари Харесай

Първанов не вижда потенциал в сделката за ЧЕЗ

Президентът на България (2002-2012 г.) Георги Първанов бе безапелационен, че страната би трябвало да отбрани своя и на 3 милиона консуматори интерес при договорката за ЧЕЗ.

" Не зървам капацитет тук. Тази договорка не буди доверие в обществото и потребителите. Съмнението остава и в случай че от другата страна имаме страна, за какво България не демонстрира интерес.

Ние няма да се намесваме в разпоредбите на договорката, само че страната би трябвало да отбрани своя интерес и интереса на тези 3 млн. консуматори. Има доста неща, които чакат своя отговор ", съобщи Първанов пред Нова.
По думите му оставката на енергийният министър Теменужка Петкова е засилила подозрението, че тя е " един бушон ", защото понесла доста невъзмутимо обстановката.

Той иронизира, че и АЕЦ " Белене " към този момент имала подготвен вложител в лицето на Гинка от Пазарджик, след което разяснява и енергийния пазар.

" Аз не слагам АЕЦ " Козлодуй” като опция на АЕЦ " Белене ". Нека да се работи по двата плана. На Белене имаме подготвена площадка. Имаме реактор, който е издигнат тъкмо поради тази площадка. Тепърва изследванията би трябвало да продължат, да се търсят лицензи. Тоест, забавянето ще бъде повече от 10 години. Време, в което ние към този момент би трябвало да произведем нуклеарна сила. Така че без да отхвърлям разновидността за седми блок в АЕЦ " Козлодуй ", а още повече, че там имаме свръхнатовареност – имаме 6 реактора, от които два работещи и четири се извеждат. Така че доста по-сигурно е, в случай че приказваме за сигурност, АЕЦ " Белене ", сподели Първанов.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР