Президентът на Азербайджан Илхам Алиев прие акредитивните писма на новоназначения

...
Президентът на Азербайджан Илхам Алиев прие акредитивните писма на новоназначения
Коментари Харесай

Илхам Алиев прие акредитивните писма на новия посланик Р,услан Стоянов

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев одобри акредитивните писма на новоназначения ексклузивен и пълномощен дипломат на България Руслан Стоянов, заяви организация „ Тренд “.

Изтъквайки, че двете страни са близки и стратегически сътрудници, президентът на Азербайджан изрази убеденост, че двустранните връзки ще продължат да се развиват. Спирайки се на смисъла на реципрочните визити на високо ниво, президентът Алиев акцентира, че тези пътувания, които показват другарските връзки, са израз на приемането на решения по доста значими въпроси от двустранния дневен ред.

Азербайджанският водач акцентира на това, че енергийният бранш е една от областите на сегашно съдействие. Той уточни и значимостта на плана за Южния газов кулоар, и изрази вяра, че двете страни ще продължат да са близки сътрудници във връзка с обезпечаването на енергийна сигурност в дълготраен проект.

Държавният глава на Азербайджан сподели, че реализирането на взаимни планове е дало на България опция да се развие като директна страна за азербайджанския газ.

Алиев обърна внимание на това, че има капацитет за развиването на съдействие в други сфери, паралелно с енергийната, и открои смисъла на напъните за предоставяне подтик на комерсиалния оборот.

Илхам Алиев приветства взаимната политическа интензивност сред двете страни и акцентира ролята на България в съдействието на Азербайджан с Европейски Съюз и с НАТО, написа Българска телеграфна агенция.

Посланик Стоянов съобщи на президента на Азербайджан поздрави от президента на България Румен Радев.

Описвайки Азербайджан като стратегически сътрудник на България, посланикът сподели, че съществуващото взаимно доверие и срещите на високо ниво сред двете страни са знак за стратегическо партньорство. Руслан Стоянов акцентира, че връзките сред Азербайджан и България са освен от стратегическо естество, а са и другарски. Посланикът означи също значимостта на въвеждането в употреба на газовия интерконектор Гърция-България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР