Президентът на Азербайджан Илхам Алиев и премиерът на Армения Никол

...
Президентът на Азербайджан Илхам Алиев и премиерът на Армения Никол
Коментари Харесай

Шарл Мишел склонил Армения и Азербайджан за преговори в Брюксел

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев и министър председателят на Армения Никол Пашинян ще участват на среща в Брюксел в края на октомври . Това удостовери ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

" Поканих и двамата водачи - на Армения и Азербайджан, като и двамата потвърдиха, че ще участват на тази среща " , съобщи той при идването си на втория ден от срещата на Европейската политическа общественост в Гранада, Испания.

Среща сред водачите на Армения и Азербайджан трябваше да се организира в Испания в коридорите на срещата на върха на Европейската политическа общественост. Според почитан представител на Европейски Съюз е имало опит за образуване на договаряния " две плюс три " с присъединяване на Париж, Берлин и Брюксел.
 Азербайджан желае договаряния с Армения в Брюксел
Азербайджан желае договаряния с Армения в Брюксел

Погрешно било отводът на Баку за среща в Гранада да се показва като отвращение за диалози

На срещата се предвиждаше да бъде разисквано, откакто Баку си върна цялостния надзор върху него при почнала на 19 септември, както и да прегледат напредъка на дългогодишните, само че проблематични мирни договаряния сред Азербайджан и Армения.

Впоследствие обаче азербайджанските държавни медии осведомиха, че Илхам на проведеното от Европейски Съюз събитие поради " антиазербайджанска атмосфера " и откакто Германия и Франция отхвърлиха опцията турският президент Реджеп Тайип Ердоган да взе участие в договарянията.

Вчера обаче Баку разясни, че макар отхвърли   на тристранна платформа Азербайджан-Армения-ЕС в Брюксел.
 Азербайджан се ядоса на Франция и отхвърли диалози с Армения
Азербайджан се ядоса на Франция и отхвърли диалози с Армения

Илхам Алиев няма да участва на проведената от Европейски Съюз петстранна среща в Испания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР