Президентът на Австрия Александър Ван дер Белен изключително съжали за

...
Президентът на Австрия Александър Ван дер Белен изключително съжали за
Коментари Харесай

Президентът на Австрия: Не виждам как блокадата на България и Румъния за Шенген ще реши мигрантския проблем

Президентът на Австрия Александър Ван дер Белен " извънредно " съжали за ветото на Австрия против приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство. Австрия е в извънредно тежка обстановка поради напора от бежанци и мигранти. " Но за жалост би трябвало да призная, че не виждам връзката, връзката сред този проблем и присъединението на Румъния и България към Шенген ", сподели Ван дер Белен в петък.

„ Не виждам по какъв начин тази обсада на присъединението на Румъния към Шенген ще промени нещо в обстановката в Австрия “, акцентира федералният президент на конференция по време на посещаване в Словения. „ Всичко, което виждам, е, че си навлякохме доста неодобрение на европейско равнище “, добави той.

Ван дер Белен счита, че австрийската стопанска система ще би трябвало да заплати цена за това решение. От една страна, развиването евентуално ще повлияе на вътрешния туризъм, в случай че по-малко туристи идват от Румъния. От друга страна, президентът акцентира, че Австрия е дейна в Румъния със обилни директни вложения.

„ Ще забележим по какъв начин румънските консуматори реагират на това развиване “, сподели той. „ Според мен икономическата цена е неизбежна “, акцентира Ван дер Белен.

„ Вицеканцлерът към този момент даде да се разбере, че не поддържаме ветото на Австрия “, сподели министърът на правораздаването Алма Задич (Зелените) в петък в Брюксел. „ Ние сме загрижени на първо място за европейско решение, първата стъпка към това европейско решение, несъмнено, е присъединението на Хърватия, а България и Румъния са част от европейското семейство и свободата на придвижване е доста значима в границите на европейското семейство “, сподели Задич. Тя изрази убеденост, че " доста скоро ще намерим бързо европейско решение ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР