Президентът на авиокомпанията Emirates обяви, че превозвачът не е бил

...
Президентът на авиокомпанията Emirates обяви, че превозвачът не е бил
Коментари Харесай

Президентът на Emirates нарече ситуацията с 5G в САЩ престъпна и безотговорна |

Президентът на самолетната компания Emirates разгласи, че превозвачът не е бил наясно с някои от евентуалните проблеми с въвеждането на 5G до през вчерашния ден сутринта, като назовава обстановката " една от най-престъпните, изцяло безотговорни ", които е виждал в кариерата си в авиацията.

Изказването му пред Си Ен Ен идва на фона на опити на интернационалните самолетни компании да трансформират или анулират полети до Съединените щати поради несигурността по отношение на евентуалните разстройства сред новите 5G услуги за мобилни телефони и сериозни самолетни технологии. Emirates анулира полети до девет дестинации в Съединени американски щати през днешния ден.

Президентът на авиопревозвача Тим Кларк съобщи, че до през вчерашния ден сутринта не са били наясно с проблемите " до степен, в която това щеше да заплаши сигурността на употребата на нашия аероплан и на съвсем всеки различен оператор на 777 до и от Съединени американски щати и в границите на Съединени американски щати ".

Федералната авиационна администрация се притеснява, че клетъчните антени на 5G наоколо до някои летища - а не мобилните устройства на пасажерите - могат да нарушат показанията на някои самолетни устройства, предопределени да демонстрират на водачите на какво разстояние се намират от земята. Тези системи, известни като радарни висотомери, се употребяват по време на полет и се смятат за сериозно съоръжение, показва Си Ен Ен.

" Бяхме наясно с казуса с 5G. Наясно сме, че всички се пробват да вкарат 5G, в края на краищата това е супер готиното бъдеще на която и да е връзка и информативен поток. Не бяхме осведомени с това, че мощността на антените в Съединените щати е удвоена спрямо това, което се случва другаде. Не знаехме, че самите антени са сложени във отвесно състояние, а не в леко наклонено състояние, което по-късно, взето дружно, компрометира освен радиовисотомерните системи, само че и електродистанционната система за ръководство. Така че на тази база късно нощес взехме решение да преустановим всички наши услуги, до момента в който не получим изясненост ", добави Тим Кларк.

Запитан какво мисли за обстановката, той дава отговор: " Трябва да бъда толкоз прям, колкото съм нормално, и да кажа, че това е един от най-престъпните, извънредно безотговорни случаи, наречете го както желаете, които съм виждал в моята авиационна кариера, защото включва органи на държавното управление, производители, просвета и така нататък И знаете ли, концепцията, че да вземем за пример държавното управление на Съединените щати би трябвало да продаде франчайза си за всички честоти за огромна сума пари. Някой е трябвало да им каже преди време, че рисковете и заплахите, които слагат при потреблението на избрани честоти към полета, аерогари, зони на метрополитени, това е трябвало да бъде направено преди време. "

Президентът на Emirates добави, че услугите ще бъдат възобновени, в случай че бъде спряно разгръщането и бъде отстранен рискът за разстройствата на системите на техните самолети при заход за кацане.

Компаниите AT&T и Verizon оповестиха във вторник, че ще забавят активирането на 5G на някои кули към избрани летища. Въвеждането на безжичната технология наоколо до огромните летища беше планувано за сряда.

" Разочаровани сме от неспособността на FAA да направи това, което са създали близо 40 страни, а точно да внедри безвредно 5G технологията, без да нарушава авиационните услуги, и настояваме да го направи навреме ", съобщи Меган Кетърър, представител на AT&T, представена от Си Ен Ен.

Администрацията на Байдън приветства отлагането, като съобщи в изказване, че " съглашението ще избегне евентуално опустошителни разстройства в пътническите пътувания, товарните интервенции и икономическото ни възобновяване, като в същото време ще разреши повече от 90% от разгръщането на безжичните кули да се реализира по график ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР