Президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси потвърди в

...
Президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси потвърди в
Коментари Харесай

Соломон Паси прие предложението на ГЕРБ за контактна група за сформиране на кабинет

Президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси удостовери в профила си във Фейсбук, че е получил покана от най-голямата парламентарна партия да взе участие в контактна група , ръководена от президента Росен Плевнелиев , с цел да спомагат „ в договарянията за сформиране на евроатлантическо болшинство и държавно управление в новия Парламент “. 

„ Като ясно съзнавам какъв брой голям и провокационен дълг е сходна функционалност, декларирам пред обществото и участниците в процеса, че бих им съдействал добросъвестно, безкористно и на ползу роду , доколкото моите сили и тяхната воля разрешават това. Ако не съумея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го траял “, написа Паси. 

На конференция днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи председателите на политическите партии, които ще влязат в 48-ото Народно заседание да се оттеглен, с цел да се потърси национално единодушие за сформиране на устойчиво държавно управление. От партията ще заложат на тактичност с контактна група, преговорни екипи, в които ще бъдат поканени хора с безспорна евроатлантическа известност. Да проведат кръга от договаряния с политическите партии, всеки да си каже, изясни Борисов.

" анти-Путин ", да вземем за пример, ГЕРБ ще поканят Росен Плевнелиев, президент от 2012 до 2017 година, и президента на Атлантическия клуб Соломон Паси - някогашен министър на външните работи, да бъдат модератори в диалозите. След края на договарянията на работните групи, да кажат кои ще са министрите, гласуваме едно държавно управление, изясни Бойко Борисов. 

Групата ще организира срещи с всички проевропейски и демократични сили за търсене на единодушие по правила и цели, на които да стъпи едно бъдещо държавно управление за превъзмогване на рецесиите и стабилизиране на страната. Няма да се посещават партийни централи и да се организират срещи на други места, а единствено пред очите на българските жители и медиите, тъй като ще се работи за доверие и бистрота, заяви Росен Плевнелиев в позиция, изпратена от офиса му. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР