Президентът на Армения Армен Саркисян днес вечерта отиде на Площада

...
Президентът на Армения Армен Саркисян днес вечерта отиде на Площада
Коментари Харесай

Арменският президент се срещна с протестиращите и с лидера на опозицията

Президентът на Армения Армен Саркисян през днешния ден вечерта отиде на " Площада на републиката ", в центъра на Ереван, с цел да се срещне с водача на протестиращите Никол Пашинян. Това стана на фона на демонстрации против премиера на страната, в които вземат участие хиляди арменци, съобщи Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция / Karo Sahakyan, PAN Photo via AP
С идването си Саркисян, който бе придружаван от телохранителите си, стисна ръката на Пашинян, който е народен представител и водач на опозицията. След това двамата разговаряха десетина минути, посочи Франс прес.

Срещата става на фона на митингите, които раздрусват страната девети следващ ден. Те са против някогашния президент, който наскоро бе назначен за министър председател, Серж Саркисян. Двамата Саркисян нямат роднинска връзка напомня Агенция Франс Прес.

Амрен Саркисян, който постави клетва предходната седмица, през днешния ден изрази мощна паника от отхвърли на Пашинян да стартира политически разговор с премиера Серж Саркисян, който насочи това предложение.

" Готов съм да се срещна с депутата Никол Пашинян, с цел да понижим напрежението в страната посредством разговор сред политическите сили ", разгласи в официално съобщение арменският президент.

Пашинян отговори, че предлага на Армен Саркисян да се срещнат на мястото на митингите.

Демонстрантите упрекват Серж Саркисян, 63-годишен някогашен боен, който е " мощният човек " в Армения повече от 10 години, че не е понижил бедността и корупцията, в миг, когато националната стопанска система остава в ръцете на олигарси, отбелязва Франс прес. Делът на бедните в някогашната руска република е бил 29,8 % през 2016 година, при 27,6 % през 2008 година, а брутният вътрешен артикул на глава от популацията е 3770 $ - съвсем колкото и преди 10 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР