Президентът на Андреа Аниели, който оглавява и Асоциацията на европейските

...
Президентът на Андреа Аниели, който оглавява и Асоциацията на европейските
Коментари Харесай

Аниели също се изказа против създаването на против Суперлига и подкрепи реформите в Шампионската лига

Президентът на Андреа Аниели, който оглавява и Асоциацията на европейските клубове, поддържа промяната на УЕФА в Шампионска лига и изрази мнение, че евротурнирите би трябвало да останат налични за всички тимове. Аниели се изрече срещу основаването на Суперлига с присъединяване на водещите тимове в Европа, въпреки до скоро да се смяташе, че той е измежду главните радетели за сходен план.

Идеята е стартирана доста пъти, а към този момент има и план за шампионат с присъединяване на 20 тима, който не е под шапката на УЕФА, като 15 клуба ще бъдат непрекъснати участници, а пет ще изпадат и на тяхно място ще влизат други пет всяка година. На този стадий няма клубове, които намерено са подкрепили концепцията, само че съгласно информации проектът е на президента на Флорентино Перес.

" Европейските шампионати би трябвало да остана отворени за всички. Класирането би трябвало да се базира на спортни критерии и резултати. Не става въпрос единствено за Англия, Франция, Германия, Италия и Испания, би трябвало да осигурим европейско присъединяване и за по-слабите шампионати ", сподели Аниели на конференция, на която се дискутира бъдещето на футбола в изискванията на пандемия.

УЕФА обмисля да размени съществуващата система в Шампионска лига с осем групи по четири тима с формат, в който 32 тима играят против 10 разнообразни противници и класирането за идната фаза е общо за всички отбори. " Ще упорствам всяка смяна да се дискутира на генерална асамблея на Асоциацията на европейските клубове и всички клубове да вземат групово решение за бъдещето ", сподели още Аниели.

Президентът на Ювентус предвижда загуби от 8,5 милиарда евро за футболната промишленост в изискванията на пандемията.
Шампионска Лига 6 кръг, вторник 8 декември  Барселона 0:3краен резулат  Ювентус
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР