Президентът на Андреа Аниели коментира събитията около дербито срещу ,

...
Президентът на Андреа Аниели коментира събитията около дербито срещу ,
Коментари Харесай

Президентът на Ювентус даде своя коментар за несъстоялия се мач

Президентът на Андреа Аниели разяснява събитията към дербито против, което по този начин и не се състоя заради неявяването на “партенопеите” за мача.

“Тук съм, тъй като е единствено вярно да изразим нашето мнение. Нуждаем се от изясненост. Има протоколи, доста ясни за обстановки като тази, която беше предвидима - че ще има един или два случая на инфектирани с COVID-19 в състава за мача. В този миг ние следваме протокола, утвърден от Серия “А”, съгласно който да бъдем в изолираност в конструкция, съгласувана със здравните управляващи. Това ни разрешава всички ние да отидем в тази конструкция, да продължим да упражняваме и да играем, до момента в който постоянно вършим проби. Има изясненост, Федерацията работи добре с Министерството на здравеопазването, с цел да се уверят, че всички ние знаем какво би трябвало да се направи. Вчера Ювентус откри, че има два случая на COVID-19, тъй че всички ние влязохме в “балона”, с цел да сме подготвени да изиграем мача.

Протоколът беше направен от държавното управление. Ако влезем в обстановки с крайни сюжети, тогава можем да погледнем протокола и да разгадаем самостоятелните обстановки. Фокусът остава върху обществото, несъмнено, само че този протокол беше направен, с цел да ни разреши да продължим с нашата специалност. Дали съм бил в контакт с Аурелио Де Лаурентис? Неговото обръщение беше да отложим мача, което може да е правдоподобна молба, само че има доста ясни правила и всички би трябвало да се придържаме към тях. Всяка промишленост си има своите разпореждания и в случай че не ги следваме, това ще е неверно за нас освен като експерти, само че и като жители. Не зависи от мен да споделям дали разпоредбите би трябвало да бъдат изменени. Всичко, което мога да направя, е да последвам разпоредбите, тъй като те са написани. Протоколът беше направен точно с цел да се изясни какво да се прави при позитивен тест.

Тъй като участваме и в европейските клубни шампионати, тестваме се три пъти седмично. Всички проби се вършат два дни преди мача. Неизбежно е всички тимове да записват случаи. Повечето наши, в случай че не и всички, бяха без признаци, тъй че в случай че не бяхме тествани и следени толкоз изкъсо, несъмнено щяха да си продължат със своята работа. Какво щеше да се случи в случай че ние трябваше да пътуваме и здравните управляващи ни бяха забранили да го създадем? Нямаше да отпътуваме, само че не имаме вяра, че здравните управляващи биха пуснали такова изказване. Ако са го сторили, то това е било, тъй като явно са усетили, че съществуващия протокол не се следва. Според мен здравните управляващи не биха имали потребността да се намесят, в случай че протокола, изпратен до всички клубове, се следваше стриктно”, съобщи Аниели пред “Скай Спорт Италия”.
Серия А 3 кръг, неделя 4 октомври  Ювентус 21:45предстои  Наполи
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР