Президентът на Alibaba Джак Ма по време на компютърната конференция

...
Президентът на Alibaba Джак Ма по време на компютърната конференция
Коментари Харесай

Alibaba инвестира 15 млрд. долара за развитие на нови технологии

Президентът на Alibaba Джак Ма по време на компютърната конференция в Хангжу

© China Stringer Network Още по тематиката
Alibaba ще влага 15 милиарда $ в логистика

Онлайн компанията става мажоритарен притежател на логистичната група Cainiao
28 сеп 2017
Първата онлайн гражданска война

Глобалната онлайн търговия към този момент е в трилиони долари и трансформира бизнес модела на всички магазини и консуматори
4 авг 2017 Лабораториите ще работят главно по планове, свързани със събиране на данни, интернет на нещата, финансови технологии и взаимоотношението сред хора и машини Китайският колос в областта на електронната търговия Alibaba разгласи, че ще влага над 15 милиарда $ в международната си стратегия за изследвания и развиване през идващите три години, написа Bloomberg. Целта на компанията ще бъде да усили взаимоотношенията сред другите технологии. Сумата е повече от два пъти по-голяма от вложените от Alibaba средства за изследвания сред 2014 година и 2017 година Програмата, наречена " Академия за разкриване, завършения, придвижване и възгледи ", или в резюме DAMO, ще включва отварянето на седем центъра за проучвания. Те ще бъдат ситуирани в Пекин и Хангжу в Китай, Сан Матео и Белвю в Съединени американски щати, Москва, Тел Авив и Сингапур. Компанията ще наеме и 100 откриватели, които да водят интервенциите в обособените центрове.

В търсене на най-новите технологии

Лабораториите ще работят главно по планове, свързани със събиране на данни, интернет на нещата, финансови технологии и взаимоотношението сред хора и машини. Те ще работят и с други институции в сферата, измежду които и университета " Бъркли " в Калифорния. Според изказването на Alibaba във връзка проектите центровете ще бъдат водени от ръб, в който ще бъдат включени откриватели и преподаватели от няколко топ университета в света, измежду които и Институтът по технологии в Масачузетс. Проектът беше разгласен публично от софтуерния шеф на Alibaba Джеф Жанг по време на компютърна конференция в Хангжу.

Жанг ще бъде главно отговарящ за академията. При представянето на проектите той разяснява, че програмата ще бъде измежду най-важните звена в създаването на " нови технологии от последващо потомство, които ще оказват помощ на растежа на Alibaba и нейните сътрудници ". Той добави, че компанията към този момент търси гении, които да запълнят плануваните центрове. " Искаме да намерим хора, които да ни оказват помощ в търсенето на технологии, които да спомогнат за разрушаването на обичайните бизнес модели, които да се отразят на нашето всекидневие, да оказват помощ на дребния бизнес и да спомогнат за затварянето на софтуерния разлом, като по този начин създадем света едно по-добро място. "

Общата китайска тенденция

Програмата ще помогне на Alibaba да извърши и дълготрайните си проекти, които включват компанията да доближи 2 милиарда клиенти и да сътвори 100 млн. работни места през идващите две десетилетия. Експертите показват, че освен Alibaba, само че и цялата китайска стопанска система се насочва към заделяне на повече пари за развиване на високотехнологични решения. През септември капиталовата банка Goldman Sachs показа отчет, в който се показва, че втората по величина стопанска система в света желае да употребява от ден на ден изкуствен интелект, с цел да задвижи процеса си на напредък.

Други огромни китайски компании като Baidu и Tencent отвориха през последните години редица лаборатории за проучване и разработка на нови технологии из целия свят. Големи пари в тази посока се наливат и от страна на огромния съперник на Alibaba в онлайн търговията - Amazon. За момента китайската компания се прави оценка на 470 милиарда $ и към този момент има при себе си над 25 хиляди инженери и учени.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР