Президентът на Александър ван дер Белен реши да назначи председателката

...
Президентът на Александър ван дер Белен реши да назначи председателката
Коментари Харесай

За пръв път в историята на Австрия жена става канцлер

Президентът на Александър ван дер Белен реши да назначи председателката на Конституционния съд Бригите Бирлайн за краткотраен канцлер, откакто в понеделник Народното събрание гласоподава избор на съмнение на държавното управление на Себастиан Курц поради абсурден видеозапис.
Правителството на Себастиан Курц падна след избор на съмнение в австрийския парламент Курц е първият канцлер в следвоенната австрийска история, отхвърлен по този метод
69-годишната Бирлайн е ръководител на Конституционния съд от февруари 2018 година Тя ще управлява преходно държавно управление до предварителните избори, които евентуално ще са през септември. Бригите Бирлайн става първата жена канцлер на.

" Тя е актуалният ръководител на австрийския Конституционен съд, а в околните дни ще я назнача за федерален канцлер на Република ", съобщи Ван дер Белен.
След корупционния скандал: Хайнц-Кристиан Щрахе може да стане евродепутат Бившият водач на Австрийската партия на свободата е събрал 40 000 преференциални гласа на евроизборите
Досегашният канцлер Себастиан Курц постави завършек на обединението сред своята дясна Австрийска национална партия и крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), след публикуването на запис със скрита камера, на който водачът на АПС Хайнц-Кристиан Щрахе предлага да обезпечи на мнима племенница на съветски олигарх значими контракти за публични поръчки в подмяна на нелегално финансиране, напомнят Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР