Президентът на Албания Илир Мета поздрави Стево Пендаровски за победата

...
Президентът на Албания Илир Мета поздрави Стево Пендаровски за победата
Коментари Харесай

Лидери поздравиха Пендаровски за победата на изборите в Северна Македония

Президентът на Албания Илир Мета поздрави Стево Пендаровски за успеха на президентските избори в Северна Македония, съобщи организация МИА.

В телефонен диалог Мета е изразил пред Пендаровски убеденост, че двете страни ще продължат да предизвикват отличното съдействие и в бъдеще и да укрепват евроатлантическите вероятности пред района, предава Българска телеграфна агенция.

Медиите в Албания в детайли осведомиха за втория кръг от президентските избори в Северна Македония, като подчертаваха върху спокойната, почтена и демократична атмосфера в изборния ден, както и върху " основната роля на албанските гласоподаватели в избора на нов президент ", отбелязва МИА.

Европейският комисар за разширението и политиката на добросъседство Йоханес Хан също поздрави Стево Пендаровски за успеха на президентските избори в Северна Македония, съобщи организация МИА от Брюксел.

В известие в Туитър Хан уточни, че Северна Македония може да разчита на поддръжката на Европейски Съюз. " Очаквам с неспокойствие да продължим съдействието по дневния ред на европейските промени предвид на заключенията на Съвета (на ЕС) от предходната година, които откриват пътя за започване на договаряния по присъединение през юни 2019 година ", написа Йоханес Хан в Туитър. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР