Президентът може да изиграе много по-голяма роля от номиналната, смята

...
Президентът може да изиграе много по-голяма роля от номиналната, смята
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Президентът да свика на бързи консултации партиите от НС

" Президентът може да изиграе доста по-голяма роля от номиналната ", счита Янаки Стоилов от Българска социалистическа партия. В предаването " Тази заран " на той очерта два разновидността за деяние пред Румен Радев в идното привикване на новия парламент и раздаването на мандатите.

" Може поредно да свика на бързи съвещания всяка една от партиите в Народното събрание. Това ще отнеме към три дни и ще може да се ориентира какви са опциите за съставяне на държавно управление ", сподели Стоилов.

Ако Радев постъпи по този начин, по този метод той ще спомага на Народното събрание да се направи опит за съставяне на държавно управление, означи политикът от Българска социалистическа партия.

" Ако се стартира формалната процедура, тази активност е оставена единствено на обособените партии. Видяхме каква позиция заеха те ", сподели Стоилов.

" Вече виждаме, че тези, които завоюваха изборите, въпреки и с незадоволително, желаят и са подготвени, само че не могат да създадат държавно управление. Следващите евентуално могат да получат поддръжка, само че не е несъмнено, че желаят такава ", сподели още Стоилов.

Стоилов беше един от членовете на левицата, поискали оставката на Корнелия Нинова след ниските резултати на партията на парламентарните избори на 4 април.

" Аз заявих моята позиция, че при такава тежка загуба има солидарна отговорност. Аз поех моята, тази отговорност се отнася до всички, не изключва и ръководителя ", сподели Стоилов.

По думите му ролята на партията в този момент е да се опита да откри отговор на въпроса какви са упованията на гласувалите за тях.

Стоилов сподели също, че бил изумен от безапелационната поддръжка, която съобщи Нинова за партията на Слави Трифонов. " Тя го съобщи прекомерно окончателно в случай, че предстояха срещи с регионални ръководители и националния съвет ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР