Президентът между 2012 и 2017 година Росен Плевнелиев се срещнал

...
Президентът между 2012 и 2017 година Росен Плевнелиев се срещнал
Коментари Харесай

Плевнелиев ядосал Путин с предложение да разговарят на немски

Президентът сред 2012 и 2017 година Росен Плевнелиев се срещнал непринудено с съветския държавен глава Владимир Путин по време на закриването на Олимпийските игри в Сочи през 2014 година и съумял да го ядоса с предложение двамата да беседват на немски език. Това описа Плевнелиев пред bTV на въпрос на водещия на " 120 минути " Светослав Иванов дали се е срещал в миналото с съветския президент. 

" Това не беше среща - тя не беше планувана като двустранна среща. Бях поканен на закриването на Олимпийските игри в Сочи и там се срещнах с него  за по-малко от една минута. Беше доста забавно ", показа Росен Плевнелиев.

По думите му Путин знаел кой е и че бил един от най-големите негови критици. 

" Подаде ръка, сподели " благодаря ви, че уважихте церемонията по закриването на Олимпийските игри, уважаеми господин президент ". Каза ми го на съветски език, имаше преводач. Аз му споделих на български език " уважаеми господин президент, приветствам ви с сполучливата реализация на тази Олимпиада и с чудесното показване на съветския олимпийски тим ". Той ме погледна в очите и ми сподели " вие сте първият български президент, който не ми приказва на съветски ", добави бъларският президент.

Плевнелиев обяснил на съветския си сътрудник, че приказва на формалния език по пролив, само че в случай че желае, може да минат на немски език, който и двамата доста добре владеят.

" Той доста се и ядоса на това изявление и просто се отдръпна и продължи нататък по веригата. Така че моята среща беше за около  минута сутринта ", означи Плевнелиев. 

Той беше безапелационен, че България би трябвало " да се отърве от " Газпром ".

Настоящият длъжностен кабинет изяви предпочитание да беседва с " Газпром ", да договаря с всички. Те споделят всички ще преговаряме и с " Газпром ". Още повече се удивлявам на тези дейности. Също по този начин следя по какъв начин министъра на енергетиката, за мен незнаен, само че той се движи напълно по опорни точки на " Газпром ". Това не е добре. Така, както през 2014 година с " Южен поток " се пробваха да го създадат и още веднъж споделям моето служебно държавно управление тогава в първия си дни спря " Южен поток ", сподели Плевнелиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР