Президентът Мая Санду твърди, че Русия влага пари и други

...
Президентът Мая Санду твърди, че Русия влага пари и други
Коментари Харесай

Инфарктна нощ в Молдова! С по-малко от процент надделяват евроатлантиците

Президентът Мая Санду твърди, че Русия влага пари и други средства да накара хората да гласоподават с " не "

Молдова гласоподава на референдум, с който да реши бъдещето си. Въпросът беше дали страната да промени конституцията си и да впише в нея, че ще стане член на Европейския съюз, оповестява Нова телевизия. 

Промяната е форма на отбрана против възможните опити на бъдещи държавни управления да спрат процеса на евроинтеграция. Референдумът мина под сянката на разногласия и обвинявания. Президентът Мая Санду твърди, че Русия влага пари и други средства да накара хората да гласоподават с " не ".

„ Нощта беше безсънна за всички. През цялото време резултатите бяха доста близки ”, показа Иван Думиника, който е историк и ръководител е на научното сдружение на българистите в Молдова. Той не скри, че фактически в обществото има разделяне във връзка с Европейския съюз. „ Има евроскептици, само че има и такива, които желаят евроинтеграция на Република Молдова. Имаше обаче и пазаруване на гласове ”, добави Думиника.

Темата разяснява и журналистът Чавдар Стефанов. „ Илан Шор е свързван с банкова спекулация през 2015 година Тогава от Молдова бяха източени над 2 милиарда $. Той беше наказан на 15 година затвор, само че емигрира в Русия. Разследване потвърди, че посредством съветска банка той превежда по 100 евро на уязвими групи молдовци, с цел да поддържат неговата неразрешена партия ”, изясни Стефанов.

В страната следва балотаж за президент. Сблъсъкът ще е сред досегашния държавен глава Мая Санду и проруски покровител.

50,46% от гласоподавателите в Молдова гласоподаваха „ за “ бъдещето на страната в Европейски Съюз при 99,77% преброени гласове, оповестява „ Свободна Европа “. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР