Президентът Мая Санду призова молдовците да се съберат в Кишинев

...
Президентът Мая Санду призова молдовците да се съберат в Кишинев
Коментари Харесай

Мая Санду призова молдовските граждани на митинг в защита на европейските ценности

Президентът Мая Санду прикани молдовците да се съберат в Кишинев на 21 май за " Национално заседание на Европейска Молдова " в поддръжка на бъдещето на страната в Европейски Съюз, на фона на възходящите страхове от съветска интервенция, написа европейската редакция на " Политико ".

" Стартирах самодейността за привикване на цивилен протест в Кишинев, с цел да кажем на света, че сме европейци и че това е пътят, който сме избрали ", сподели Санду в телевизионно послание.

" Призовавам всички - фермери, учители, студенти, неправителствени организации, бизнесмени, лекари, културни дейци, чиновници в частния бранш, държавни чиновници - да се съберат и да поддържат нашата обща фантазия ", добави президентът. " Нека покажем, че желаем мир. Искаме Европейският съюз да бъде нашият дом. "

Молдова, която получи статут на кандидатка за участие в Европейски Съюз предишния юни, е изправена пред нарастващ напън от Москва, откогато стартира пълномащабното навлизане на Русия в Украйна предходната година.

През февруари Санду сподели, че Кремъл има проекти да употребява " военно подготвени хора, маскирани като цивилни ", с цел да провеждат прелом в Молдова.

Няколко седмици по-късно молдовската полиция заяви, че е арестувала група мъже, свързани с Русия, които са възнамерявали да провокират вълнения на антиправителствените митинги в Кишинев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР