Президентът критикува компанията за екологичните й намеренияFord Motor сключи споразумение

...
Президентът критикува компанията за екологичните й намеренияFord Motor сключи споразумение
Коментари Харесай

„Зеленеещ” Ford си навлече гнева на Тръмп

Президентът подлага на критика компанията за екологичните й планове

Ford Motor подписа съглашение с щата Калифорния в поддръжка на засилените екологични стандарти, което разгневи Доналд Тръмп (снимка: Ford Motor)

Емисиите са нищо, животът на хората и съществуването на нови артикули са всичко, счита президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Оказва се обаче, не всички са съгласни с това.

Миналото лято администрацията на Тръмп направи предложение за заледяване на проекта за екологично гориво на предходния президент Барак Обама. Планът на Обама предполагаше, че до 2026 година потреблението на мотори с вътрешно горене би трябвало да бъде понижено до един галон на 50 благи (4,7 литра на 100 км).

Според предлагането на Тръмп, равнището на разхода на гориво би трябвало да бъде замразено на равнище 2020 година и да не се трансформира най-малко до 2026 година Вместо да реализират по-голяма екологичност за моторите, производителите, съгласно настоящия жител на Белия дом, би трябвало да създадат колите по-евтини и по-надеждни.

Доналд Тръмп разгласява в Twitter остри рецензии против Ford Motor, провокиран от решението на компанията да подписа съглашение с щата Калифорния в поддръжка на засилените екологични стандарти. Калифорния взе независимо решение да насърчи закупуването на повече електрически транспортни средства и да изисква по-ниски излъчвания на CO2 от колите с мотори с вътрешно горене.

Правилата в Калифорния не са толкоз строги, както е заложено в проекта на Обама, само че не са и толкоз меки, колкото изисква Тръмп. Ford Motor бе последвана от компании като Honda Motor, BMW и Volkswagen. Всички те са сключили доброволни съглашения с щата за понижаване на излъчванията от работата на моторите.
още по тематиката
Доналд Тръмп е прочут с пренебрежението си към проблемите на световното стопляне, което провокира остри рецензии както от публичните организации и университетските среди, по този начин и от разработчиците и производителите. Това обаче не може да не зарадва фирмите, които добиват нефт в Съединени американски щати.

Според управлението на Ford Motor, спазването на по-строгите екологични стандарти не значи, че компанията не мисли за опцията да направи колите си по-достъпни. В отговор на офанзивата от Тръмп, Ford Motor съобщи пред CNBC, че „ се концентрира върху дейности за запазване на околната среда и прави колите налични ”.

„ Калифорнийското съглашение обезпечава регулаторна непоклатимост, като в същото време понижава излъчванията на CO2, което е по-добре от това да съблюдавате два [противоречащи] стандарта ”, споделят от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР