Президентът има едномесечен срок след провеждането на изборите да свика

...
Президентът има едномесечен срок след провеждането на изборите да свика
Коментари Харесай

Пламен Киров: Ако не се състави редовно правителство, най-добре е изборите да са през юли

Президентът има едномесечен период след провеждането на изборите да свика Народното събрание на първо съвещание. На фона на протакането на цялата процедура по образуване на държавно управление в предходното Народно заседание, оставаме в незнание кое го кара да бърза в този момент “. Това изясни пред БНР Пламен Киров, някогашен парламентарен арбитър.

Струва ми се, че в този момент процедурата ще бъде много по-бърза, уточни той.
Нямаме информация, че е готово държавно управление. По-скоро ще отидем в другата хипотеза-че няма да бъде излъчено такова. Тогава се пресмятат периодите за осъществяване на предварителни парламентарни избори за 50-то Народно събрание “.

Едва ли президентът бърза да постави завършек на мандата на служебното си държавно управление. По-скоро дейностите му са избрани от друга логичност, изясни Пламен Киров.

„ Представете си, че със сегашната технология за установяване на изборния резултат от СИК, която сподели много дефицити, ние отидем на избори 2 в 1 в края на октомври, а може и по-рано, и съвместим локални избори с предварителни парламентарни. Това ще бъде много проблематично от позиция на технология на осъществяване. На локалните избори ще има и втори тур. Опасенията на президентския екип може да са, че тези избори ще са на ръба на неуспеха “.

В предходното Народно събрание президентът задоволително разтегна процедурата, подсети Пламен Киров.

„ Вървеше по ръба на бръснача. Не може да го виним, че забърза процедурата и в това прозира неговото предпочитание 49-тото Народно събрание да не може да излъчи държавно управление. Правителство се прави от политическите партии. Те не престават да не желаят да си приказват. Това подсказва, че най-вероятно няма да има парламентарно излъчено държавно управление. В този случай е най-добре да се отиде на избори през юли. Не че те ще решат нещо, евентуално ще възпроизведат същата картина “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР