Президентът и първата дама на САЩ, Доналд и Мелания Тръмп

...
Президентът и първата дама на САЩ, Доналд и Мелания Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп отбеляза с минута мълчание годишнината от атентатите на 11 септември

Президентът и първата дама на Съединени американски щати, Доналд и Мелания Тръмп  Мелания Тръмп Мелания Кнаус е родена на 26 април 1970 година в заможно семейство в Севница, Словения. Баща й е бил, означиха през днешния ден с минута безмълвие годишнината от атентатите на 11 септември 2001 година, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Някои кореспонденти, пътуващи на борда на президентския аероплан, бяха поканени на церемонията, която се организира в конферентната зала на борда в 8.46 ч. (15.46 ч. българско време). Това беше моментът, когато първият похитен от атентаторите аероплан се вряза в едната от двете кули близнаци на Световния търговски център преди 19 години.

Всички присъстващи на церемонията се изправиха на крайници.

Президентът на Съединени американски щати пътува към Шанксвил, щата Пенсилвания, където е планувано да произнесе тирада на мястото, където отвлечения Полет 93 се разруши в поле, при което починаха всички хора на борда.

Съединените щати ще спазят поетия ангажимент да не не помнят близо трите хиляди почтени американци, които бяха убити безсмислено, написа Тръмп в Туитър.

In 2001, our Nation, united under God, made an unbreakable promise never to forget the nearly 3,000 innocent Americans who were senselessly killed on September 11th. On this sacred day — Patriot Day — we solemnly honor that commitment.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)
Съперникът на президента републиканец на изборите през ноември, демократът Джо Байдън, ще посети мястото по-късно през днешния ден.

Минута безмълвие бе непокътната в цялостен Ню Йорк. Камбаната на мемориала на Световния търговски център даде сигнал за начало на отбелязването на 19-ата годишнина от нападенията, при което още на пет пъти ще бъде непокътната минута безмълвие - в точния час на врязването на отвлечени самолети във втората от кулите близнаци на Световния търговски център и в Пентагона, пададнето на четвъртия аероплан на поле в Пенсилвания, както и на рухването на двете кули на Световния търговски център.

Поради разногласия за ограниченията против ковид в Ню Йорк се организират две обособени церемонии. На формалната уредниците, обезпокоени да не съберат прекомерно доста хора на едно място, пуснаха запис с имената на близо трите хиляди жертви на атентатите. На друга гала на улицата техни родственици ще продължат традицията да прочитат имената персонално.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, вицпрезидентът на Съединени американски щати и претендентът за президент Джо Байдън участваха, носейки маска, на церемонията на мястото на заличавания Световен търговски център.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР